SVT rapporterade · Hur gör du för att det ska bli en god jul för andra?

10.18
Jag skulle gärna göra mer men jag tänker att små saker gör också skillnad. Som att le mot människor jag träffar, skänka pengar till välgörenhet istället för att ge julklappar till folk som redan har allt eller att ta mig tid att prata med någon som jag vet är ensam.
Hej Nina! Ja man brukar ju säga att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. God jul!
11.22
Kanske är fånigt men jag köper fler tidningar av de hemlösa, ger en peng till tiggaren och försöker besöka mina vänner som jag vet är ensamma.
Hej Inga-Lill! Det tycker inte jag låter fånigt - tvärtom! God jul!
12.34
Jag ger bort julklappar till hjälporganisationer.
Fin tanke. God jul!
12.42
Jag försöker samla ihop lite klappar och mat som jag skänker till olika organisationer. Tycker så synd om barnen som blir utan firande på grund av föräldrarnas dåliga sits i livet.
Fin tanke. God jul!
15.38
Jag försöker göra var dag att bli bättre för andra, julen har ingen särskild betydelse i det avseendet. Ofta får jag också själv hjälp av okända, häromdagen åkte jag tåg från Halmstad till annan del av landet, hade mkt bagage och var trött. Men på varje station mötte jag personer som hjälpte till att bära, en väktare bjöd på en karamell och några barn på tåget sjöng en julsång bara för mig. Slutsats: man får tillbaka om man själv ger.
Härligt att höra. God jul!
20.41
Jag är frivillig inom sjöräddningen och har jour bl a julafton. Så blir någon nödställd ute till sjöss så sticker jag dit och gör mitt bästa att rädda liv. God välsignad jul alla!
Viktigt med er alla som arbetar frivilligt! Hoppas du inte behöver åka ut på något imorgon. God jul! /Anna
21.24
God Jul!
21.57
Över natten är vi inte bemannad för att släppa igenom kommentarer. Ni är ändå välkomna att skriva så godkänner vi dessa imorgon.
GOD JUL!
06.42
Nu är vi igång igen - denna julafton! 
Jag blir väldigt inspirerad av era idéer om hur man kan göra för att andra ska få en god jul och jag tror att jag ska bli mycket bättre på det till nästa år. Det blir ett bra nyårslöfte! Kom gärna med fler tips. 
 
God Jul från reporter Johanna Holstein och från hela redaktionen på SVT Nyheter Halland. 
07.43
När vi läste igår att Runemyrs i Långaryd blivit bestulna på sin insamlingsbössa till Barncancerfonden lade min man Håkan ut en insamling på Anslagstavlan-Hyltebruk och på några timmar är det nu över 5000:- som härliga människor skänkt som ska vidarebefodras till Runemyrs insamlingsbössa, det är väll en fin God Jul gärning av alla dessa människor! Kärlek till er alla! Å en riktigt God Jul❤
Så fint! /Johanna
Tack för tipset - nu har vi en artikel ute om just insamlingen. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/juleljus-kjell-bestulen-pa-valgorenhetskassan-kompisen-startade-ny-insamling 
13.15
Jag bjuder hem folk och besöker så många jag hinner med. De som bor för långt bort får mail och lite foton och julkramar.
Ja, ibland kan ett litet mail räcka hur långt som helst för att skapa en god julstämning. /Johanna, SVT Halland. 
15.18
Jag ger julklappar till insamling för barn som inte får så många annars.
20.54
Tack för er medverkan, den här chatten är nu stängd.