SVT rapporterade · Har du blivit felguidad av gps:en?

10.41
Lite svårt ibland i samhällen att veta vilken gata navigatorn menar när den säger att man ska svänga.
10.42
Följer som aldrig navigatorns rutförslag för att den rekommenderar sällan den smartaste vägen utan som regel den kortaste. Mellan det kortaste och lagförslaget skiljer det oftast mer än 15 minuter och upp till en halvtimma beroende på veckodag samt tid på dygnet. Fördelen med det smartaste rutförslaget är mer flyt i körningen helt enkelt tack vare mindre trafik. Testa nästa gång ni åker taxi. Chaufförerna väljer oftast "den kortaste vägen" och gasar på för hinna(!).
12.27
Man får ju tänka lite själv och inte blint lita på GPS.
12.27
GPS i all ära, men kanske inte komplett, men det finns kartor än med alla vägar , bra att ha i bilen.
God Jul till alla i trafiken.
12.27
Allt emellanåt händer det att navigatorn tycker att det är en bra ide att köra in på en liten smal lokalgata för att det blir aningen kortare än att köra länsvägen rakt fram till korset en halv km längre fram.
Sen var det också det där fallet med navigatorn som tyckte att färja Oskarshamn-Visby-Nynäshamn var ett bra sätt att undvika motorväg mellan Skåne och Stockholm...
12.27
Jag körde till sälen förra helgen via Mora från Borlänge på gpsen, det var mörkt och dimma och jag var påväg att krocka flera gånger med stressade människor som skulle om till varje pris på den lilla vägen och som nästan prejade av mig från vägbanan, en åkte över på mitt körfält från motsatt körriktning så jag väckte hela familjen i bilen av mitt skrik. Jag vart överraskad av den pyttelilla bron man åkte över som delades med tåg, jag tänkte att det här kan nog inte vara den officiella vägen till sälen, tog via Vansbro hem, det gick bättre.
14.18
Bra för planeringen innan avfärd men känns som man får hålla koll på en del varianter som kan få för sig att ändra den ursprungliga rutten till något tokigt alternativ, trots att man följt den ursprungliga färdvägen.
21.45
Åkt Stockholm-Sälen/Gördalen-Stockholm 12-15ggr i år och varierar mellan att åka via Vansbro och Mora 😃 Vansbro är smidigast sålänge dom inte bygger om i Västerås...
21.45
Åker alltid över Mora från Falun. Från Borlänge blir det via fiket i Vansbro...
Trafikverket klantar till det med hastighetssänkningarna - de löser väl det med att sänka hastigheten på vasaloppsvägen...
13.23
Använder aldrig GPS? Varför skulle jag? Jag kan ju läsa en karta! Mycket trevligare och enklare och man kommer tvärsäkert till rätt ställe efter den väg man själv valt!