SVT rapporterade · Vad är din uppfattning – finns det mycket droger i länet?

09.31
I den här chatten kan du dela med dig av dina tankar kring drogsituationen i Jämtlands län. Hur ser situationen ut där du bor?
19.36
Ja det finns mycket droger i länet. Jag bor i Bräcke och här härjar det mycket
08.05
Jamen det är väl uppenbart. Droger och många andra problem som länge inte har synts så mycket i Östersund. Under senaste året har jag flera gånger sett öppen droghandel i stan. Jag vill veta vad våra politiker tänker göra åt det här!!!
08.06
När jag gick i skolan (ca 30 år sedan) skrämdes vi nå’t så infernaliskt med antidrogkampanjer. Det var nog ganska bra. Jag tror att det är dags att återinföra Sant om ANT och allt vad de hette. Jag får bilden att det inte alls är lika mycket sån’t i skolan nu längre. För utan köpare, inga säljare.
08.56
Läser och ser ofta att det är vanliga Svensson som helgknarkar som köper och att det här är något nytt. Är polisens bild att det är så i Östersund också? I Åre?
Hej! Vi vet inte om det är så, men det är en intressant frågeställning som vi tar med oss när vi fortsätter bevaka det här ämnet.
09.21
Droger finns. Lätt tillgängliga. Överallt. Unga provar, fastnar lätt, då de inte förstår hur beroende framkallande det kan vara. Ett bloss, och du kan trilla dit direkt.
Tabletter och annat som lätt går att beställa från internet. Som ingen egentligen vet vad de innehåller. Livsfarligt!
Något måste göras, för att få stopp på detta. Våra barn/ungdomar och även vuxna, mår många gånger dåligt, och då är det ännu enklare att trilla dit.
Så, lyssna, se, hör och bry dig om dina medmänniskor, så kanske vi alla kan hjälpas åt att vända (på denna farliga skit‼️) trenden. 🙏
09.41
Redan för 20 år sedan var det mycket droger i Östersund, skillnaden nu är att det är mer öppet
10.59
Helt öppet. Polisen passerar i en varm och trygg bil. De gör inte ens ett break då. Men 2-4 st för at0t skjutsa A-laget till Gula madrassen... Suck
13.33
Hur vet vi att det är mer och att de ökade beslagen beror på riktade polisiära insatser? Helt fel att benämna droger i ett sammanhang då det är en betydande skillnad mellan marijuana och heroin.
13.33
Legalisera det så det blir säkrare och bättre reglerat. Alkohol är en av de farligaste drogerna men vi här i Sverige har infört något som heter Systembolaget. På så vis kan vi hantera skadorna och riskerna bättre. Samma sak gäller detta. LEGALISERA
15.44
Jag vet att helgknarkandet ökat. Det är många ”Svenssons” som tar kokain på helgerna. När jag var yngre förekom det en del droger, men absolut inte i den omfattning vi ser idag.
15.47
Vi kan aldrig jämföra cannabis med alkohol då det är två helt skilda former av droger. Cannabis stannar i kroppen upp till 6 veckor medan alkoholen, som är vattenlöslig, försvinner dagen efter.
Cannabis är beroendeframkallande och kroppen vänjer sig vid den och behöver mer och mer. Till slut räcker det inte och missbruket leder ofta in ungdomen i ännu värre missbruk.
THC-halten i cannabis är så hög att det förutom missbruk också leder till psykiska sjukdomar. Och om vi idag inte kan hantera den mängd psykiska sjukdomar bland ungdomar vi har idag, hur ser det då ut om 5 år om fler ungdomar börjar röka på?