SVT rapporterade · Hur funkar återvinningen hos dig?

07.39
Är det fullt får man ta med sig sitt skräp hem igen eller hitta en station som inte är lika full. Bara för att det finns en återvinningsstation ger det ingen någon rätt att lämna skräp utanför containrarna.
Dessutom tror vissa att dessa återvinningsstationer är detsamma som sopstationen och lämnar allt skräp som istället skulle sorteras på soptippen. Både i Falun och Borlänge finns utmärkta soptippen att sortera sina sopor på, utan kostnad.
Skärp er.
07.42
Fullt
07.57
Hos oss har det varit ok tycker jag.
Karlshamn
08.07
Här på nedre Norslund i Falun här det gått bra. Inga problem allt ok.
Janne
08.24
Normalläge i Borlänge. FTIAB verkar lika förvånade varje år att det blir jul dessutom..
Uselt.
08.24
Okej efter helgerna. Dock alltid en massa som inte ska vara där. Bara en tidsfråga innan kameror med AI, Artificiell intelligens med ansiktsigenkänning sätts upp med 5G tekniken som kommer. De ska löna sig att göra rätt och vara ordentlig. Tills dess bör mer info och utbildnings ges till folk som inte förstår vikten med att ta hand om moder jord.
08.38
Här fungerar det som de flesta andra ställen antar jag. Ofta överfullt, pyttesmå hål att stoppa plast i så man kan glömma att få i en hel kasse och större saker, folk ställer många gånger föremål på marken bredvid o.s.v. Bör förbättras.
08.48
Bor i hyreslägenhet i Uppsala, där vi har återvinning i soprummen. Det har fungerat över förväntan när det gäller tömningen trots de låånga helgerna.
Däremot själva sorteringen är det si och så med, som vanligt tyvärr. Vet inte om det är okunskap eller ointresse, men det är riktigt tråkigt att det alltid finns folk som kastar hursomhelst och förstör för de som anstränger sig för att återvinna.

Mina tips;
*Återvinning gäller FÖRPACKNINGAR, matrester och tidningspapper
*Fimpar, blöjor, kvitton, kuvert, presentsnöre och blandade påsar i brännbart
*Om du är helt ointresserad, kasta allt i brännbart, förstör inte återvinningen för andra!
Bra tips, JK! Tack för det! 
09.31
Leksands återvinning mycket välskött!
09.31
Tömningsschemat är märkligt då flera helgdagar kan infinna sig på dessa och stationerna blir utan tömning! Överfullt och skräpigt här i Säter, man skäms över hur det ser ut!
09.31
I Ludvika är det perfekt. Vi får allt hämtat vid tomtgräns. Till och med småel och batterier.
09.47
Bra i höganäs fick åka t återvinningscentralen m två kvicksilvertermometrar
09.47
Här i Borlänge var det redan överfullt innan Jul, konstigt att man inte tömmer inför storhelger. Uselt skött.
10.21
Moskogens återvinnings station Leksand sköts av en man som ser till att det alltid är mycket välstädat . Det är en fröjd att åka dit och slänga sitt sorterade avfall.
10.45
Återvinning där jag bor är likadan. Stökig och inte alls sorterad. Det känns otryggt att gå in där för man ser inte heller hela rummet utan det är en halv skiljevägg så man ser inte om någon annan är där. Ibland är det också så mycket saker på golvet att man knappt kommer fram. Återvinningen ligger dessutom lite avsides så jag går inte dit på kvällarna.
11.00
Den vid Abrahamsberg/Bromma är fullproppad nästan jämt. Folk slänger därför ofta avfall på marken bredvid vilket ser bedrövligt ut.
12.49
Verkar som att FTI (bolaget som sköter detta) inte klarar sitt uppdrag. Skyller på att beställda tömningar inte skett, problem med fordonsparken, etc... Påstår att individuella scheman tagits fram för respektive uppsamlingsplats, etc... Mycket ursäkter och tomma ord. Behöver ifrågasättas och konkurrensutsättas, alternativt beläggas med viten då de inte sköter sitt uppdrag. Alla dessa förmaningar, vilket är bra, att alla behöver ta sitt ansvar och sortera, men när vi gör det så tas de sorterade soporna inte omhand. Sänder fel signaler om någon frågar mig.
// JA
12.49
Mannen som håller snyggt vid Moskogen i Leksand är oxå vid Norsbro återvinning och håller snyggt.
Brukar ge han våra Pantburkar o flaskor så han kan panta dom
12.49
Önskar att vi som slänger , vek ihop kartonger osv , om någon pressar ner stora kartonger och förpackningar hjälper det inte hur ofta de tömmer Tänk er för när ni kastar
14.17
Är säsongsboende i Sälenfjällen. Det är under all kritik här och har varit i flera år. Vi har påtalat detta men inget har hänt. Det är alldeles för få kärl och varenda bytesdag ligger det fullt med sopor runt om. Det finns ingen möjlighet att sortera för dem som vill och bryr sig. Allt möjligt slängs i de containrar som är avsedda för brännbart och Åv är stängd. Det finns ingen turist som funderar på att ta med sitt avfall hem. Det behövs fler containrar och kärl att sortera plast och metall i, speciellt under högsäsong så att de som bryr sig ändå har en möjlighet
14.26
Funkar inte bra. Ofta överfullt.
14.26
Vi har återvinning för kläder,plast,kartong,papper,
glas- det funkar ganska bra men om det är fullt hamnar grejerna utanför..
14.26
Här är det väldigt fint kan bero på att det är omvårdat runtomkring flaggstång fotbollsplan rosor
14.39
I Mellsta(Borlänge) har det länge varit problem då folk även slänger sånt som ska till tippen. Även restauranger slänger sitt skräp där. Samhall städar varje vecka men trots det blir det överfullt.
15.06
Åkte runt med mina återvinningskassar i 4 dagar då jag inte lyckades hitta en tömd container när jag var ute och åkte runt i Falun. Så fungerar dåligt!
07.28
Återvinningsstation hammarbacken i Ludvika är väldigt ofta full. Det står också ofra saker där som inte ska stå där. Nu efter jul och nyår stod de ett piano, köksstolar samt en fåtölj. Man blir så arg.
07.28
Det behövs fler stationer med lättare tillgänglighet. Det är inte bara folk med bil som vill sortera sina soppor och fler stationer skulle betyda att det tar mer tid för de att bli fullt.
07.28
Återvinningen vid Britsarvet är bedrövlig. Varje gång jag försökt kasta mitt avfall där har det varit proppfullt i alla containers. Samt allehanda sopor runt om, inklusive krossade glasflaskor. Åker aldrig dit igen!
07.29
Det är väl bara för sopgubbarna att tömma även på lördagar och söndagar enkelt eller hur.
07.29
Tömma oftare, fler stationer eller fler kärl/container. Ingen rymdvetenskap egentligen att få det att fungera. Kameror löser inte rotorsaken iaf och är det fullt och skitit så är det faktiskt enklare för fler att skräpa ner än om det hade varit rent.
07.29
På Lustigknopp i Falun blir det snabbt fult för affärer lägger sina förpackningar här är det OK ? Jag trodde att det bara var för hushåll i området.
07.29
I Tjärna Ängars soprum på Kornstigen ser det för djävligt ut.
Sopor överallt bredvid soptunnorna.
07.29
här jag bor har stationen tagits bort,pappersinsamlingen slutat osv så har man ingen bil eller inte kan bära tungt så blire ofta i soporna,synd man inte kan lämna till sopbilen när den kommer
07.29
Fascinerande att människor 2020 inte klarar av att vika ihop en kartong eller skilja på olika material ens. Sen behöver man ju inte vänta tills det är överfullt hemma heller. Ta en promenad med dagens material tex.
07.29
Väldigt ofta överfulla containrar i Borlänge. Skräp stående på marken. Jag har minskat återvinningen och slänger mer i brännbart hemma då det är svårt att hitta återvinningsstationer som inte är överfulla i Borlänge.
07.29
Efter att ha åkt till fyra olika stationer lyckades jag bli av med allt, pappersförpackningar var svårast men jag lyckades hitta ett litet tomrum på fjärde stationen.
07.29
Katastrofalt i Idre under jul och nyår. Flera tusen turister på plats och för få sopkärl. Helt överfullt i de flesta kärlen, sopor har lagts vid sidan av de överfulla containrarna. Det måste fungera bättre när turister kommer för att semestra i fjällen. Soporna förstör miljön och ser skittråkigt ut. Min önskan är att fler sopkärl ställs fram vid högtider.
07.29
Ser för jäkligt ut i Tyngsjö. (Byn söder om Malung med relativ många turister) Samma problem här som i Sälenfjällen. FBI har inte tömt här på några veckor.
07.29
Tycker inte återvinnings stationerna fungerar med tömning. Alltid överfulla och ser för jäkligt ut runt dem... skärpning till oss alla !
07.29
Överfulla containrar i Älvdalen är normalt. Tacka fjälltrafiken för detta!!
07.30
Där jag bor i Falun var samtliga containrar knökfulla redan ett par dagar innan julafton. Detta ledde till att många ställde sina kartonger/glas på marken. Smartast hade varit om man ordnat med tömning av containrarna så att dom var tomma inför julhelgen. Men även att lägga in extra tömning mellan jul/nyår.
08.22
Vid vårat fina bostadsområde vid Vasagatan i Borlänge fins det en Sopstation där ser det bedrövligt ut
Det borde ju sopas någon gång också i alla fall höst och vår
Inte trevligt att bo granne med skräpet
10.01
De flesta återvinningsstationerna i Mora ser oftast för jävligt ut. Exempelvis bredvid Biltema, samt bredvid resecentrum. En massa skit som bara slängs bredvid containrarna. Misstänker även att företagare slänger skräp vid resecentrum.
10.01
Det kan ju inte bara vara den som lämnar skräp som har ansvar för hur det ser ut vid en återvinnings-station. De som har hand om tömmning, borde få tid till rengöring och städning, men det är ofta stressigt , så arbetsledning och arbetsgivare borde ta ett större ansvar för hur det sköts.
10.01
I Södertälje är det hopplöst. Möbler, restaurangavfall och ibland bildäck ligger spritt runt förpackningsinsamlingen. Personligen håller jag kommunens hantering av återvinningsstationer som ansvarigt, ty det är enbart kommuninvånare som rekviretat passerkort som kan lämna avfall. Alla andra har inget adekvat ställe för avlämning, så då är det naturligt att folk strör sitt avskräde i skogen eller allsköns ställen.
14.57
Ska detta vara en nyhet?? Är ju mer en tradition vad jag vet..
14.57
I bäsna fungerar det ganska bra men sätt gärna upp en kamera för att få fast syndarna
15.28
Lägg ner alla återvinningsstationer och inför bostadsnära hämtning. Vi har nu levt med kaoset i 20 år och det är dags för förändringar.
15.28
Bollnäs har en fantastisk återvinningscentral det är ett nöje att åka dit.
15.28
Måste bara berömma vår fina returstation i Irsta utanför Västerås! Den sköts av någon som fixar och stäädar runt den! Det gör att folk är ordentligare när de slänger. MAN PLOCKSR UPP OM MAN SPILLER NÅGOT! Hur svårt kan det vara. Någon som kan ha ansvar att ringa om det börjar bli fullt. Bra om sådant här sköts nu när folk äntligen börjarvta ansvar för sitt avfalll. Ha en bra dag alla fina duktiga människor💖 Bibbi
10.19
I sälen fjällen fungerar det inte alls och är överfullt jämt och man kan inte sortera soporna som man borde. Sjukt att det inte ska fungera på ett sånt stort ställe när det är enorma mängder av turister där. Men när det kommer till sopsortering då ska det sparas pengar.
Bedrövligt!!
14.25
Var för det första en riskfylld promenad på ishal osandad trafikerad väg.2km med rullstol..När väl vid återvinningen var det så överfullt att inte ens minsta plast el kartong gick få in.så allt fick tas med hem igen.