SVT rapporterade · Brukar din buss vara försenad eller inställd?

12.19
Händer det dig ofta att du blir sen på grund av kollektivtrafiken eller fungerar det som det ska där du bor?
07.34
Eftersom det inte finns någon kollektivtrafik där jag bor så väntar jag förgäves att det ska komma någon🤔
07.34
Bussen som gär från gnesta till nyk är minst en gång per dag försenad om det är på väg till eller från skolan vet man inte men alltid är det något, bussen kan köra fel, stå och vänta alldeles för länge vid sin parkering även fast det står 20pers å väntar i kylan.
08.18
Våra bussar 561 från Olofström till Bromölla går perfekt i alla väder. Missar aldrig det anslutande tåget i Bromölla. På andra hållet däremot missar tåget ofta bussen, även om bussen väntar en stund. Tågen är det stora problemet i Skåne.
08.18
jag åker stads trafik linje ett. Alltid bra!! Äär det något fel är det för snö eller vinterväglag
08.19
Ibland är det förseningar vilket det såklart kan vara pga. olika omständigheter, men jag håller med om att informationen är oerhört dålig!
08.32
Buss 29 mellan Trånghalla och Sjöåkra är allt som oftast försenad eller dyker helt enkelt inte upp. Hur den kan "försvinna" eller bli försenad på denna korta sträcka är för oss en gåta.
Hur tycker du informationen kring förseningarna är?
08.47
Buss 35 är ibland försenad och då ganska rejält. Det har hänt ett par gånger att man får väntar 20-40 min på nästa buss. Det brukar också vara svårt att tracka bussen eftersom den ofta inte finns med på kartan i appen. Bussen kan också vara 5 min för tidig ibland.
10.34
Jag har missat läkarebesök på grund av bussen är försent inte bara det utan vissa anställda är otrevliga.har ring angående resegarenti men har inte fått något av det
10.34
Skall det vara så svårt att få ut information i vettig tid att bussen ställs in. Blir det trafikhinder sänder SR information. Det är bara ett telefonsamtal bort att få radion att meddela sånt.
10.34
Nu i helgen kom buss 130 aldrig när jag skulle ta den till jobbet. Det va som flickan sa på klippet. På bussappen står det att den är sen, och sen står det att den redan har avgått fast än att den inte har det. Fick ingen information från JLT, som vanligt. Detta är är en buss som går 1 gång per timma på helgen. Sånna här grejer händer ofta.
10.34
Skulle önska att JLT tittar på Västtrafiks system. Där finns fler möjligheter. Det tror jag skulle hjälpa mycket då Jönköpings län har större avstånd. Och då kan man planera sin resa på ett annat sätt.
12.14
24:an från Barnarp på morgonen in till centrum är ofta sen eller uteblir helt.
13.00
101an mot Gränna är så gott som alltid minst 10minuter försenad jämfört med avsatt tid. Har varit det nu i flera år. Tycker att man skulle kunna se till så att bussarna åtminstone håller tiderna någonlunda väl
13.00
Om det är som Charles Tholin säger att det _ibland_ blir en till två inställda turer per dag, och det samtidigt är 950 inställda turer på 11 månader. Hur många dagar är det på ett Charles-år?
14.34
Varför är det brist på chaufförer kan man undra.Läser man annonser så ska det vara onlinetester för att kunna få en intervju ens.Är det så svårt att köra buss.
15.37
Linje 28 har varit bedrövlig med inställda eller försenade avgångar men fått förklaringen att det inte finns några hela bussar = många som inte fungerar.
16.42
Buss 130 från stan mot Malmbäck är ofta sen. Men mär man tittar i appen står det att den avgått i tid från resecentrum. Har hänt att den varit så sen att jag varit tvungen att hitta någon som kan skjutsa mig för att hinna hämta på förskolan.
17.50
Hänt flera gånger att det inte kommer någon 27 på morgonen. Om den kommer är den ofta sen.
17.50
Finns inga vettiga tider med linje 13 till Ryhov på morgonen! Skulle önska att det var en buss som kom till Ryhov 06:30! Borde inte bussarna anpassas efter arbetstiderna på en så stor arbetsplats.
17.50
Jag är väldigt nöjd med all den trafik jag gjort med JLT, både med tåg och buss. De har varit punktliga, och vänliga chaufförer och bra på alla vis. Tålmodiga och vänliga chaufförer som bemöter alla möjliga knepiga personer....😬 Jag åker ett par gånger i veckan, vardag som helg. Tack för det! Och Gott Nytt år!
17.50
Har aldrig varit med om en inställd buss. Dock var bussen försenad med en kvart, vilket ledde till att jag missade mitt tåg. Men på regionbusslinjerna har det aldrig varit några problem för mig
19.07
Har varit med om det två gånger den senaste månaden, imorse var det värst när bussen stod på väntplatsen i Prinseryd för att sedan när den ska köra så åkte den iväg åt andra hållet så fick invänta nästa buss i regn och blåst. Första gången dök den inte upp alls...ingen respons av JLT fastän man anmäler i deras formulär. Busskorten blir bara dyrare och bussarna dyker upp mer sällan när de ska.
19.07
Linje 12 verkar vara en linje med låg prioritet. Den har ofta inställda turer och är ständigt sen i pendlingslägen. JLT har sagt i många år att de skall se över tabellen på linje 12 men även den nya som kom i december ser likadan ut.
20.03
Vilket otur att just 1% av bussarna håller till i Tabergsdalen.
21.15
Bussarna brukar vara minst 3 minuter försenade ofta om man ska byta mellan 13 och 3an, 1an och 13 eller 2an och 3an tex. Nu i december och januari har flertal bussar varit 3-9 minuter försenade och vissa uteblivit eller ”slagits ihop”. Under all kritik och synd för chafförerna att de måste stressa vilket påverkar tider och kvaliten på resan. Och alla bussar fungerar inte perfekt heller. Så inte konstigt att de inte hittar chafförer.
21.41
Tack för alla kommentarer, chatten är nu stängd.