SVT rapporterade · Vad kan du tänka dig att dela med andra?

08.16
Hej och välkomna att dela med er av era tips. /Samuel, moderator
08.35
Som någon som spelar datorspel som hobby brukar jag och mina vänner låna ut varandras spelbibliotek för att slippa spendera extra pengar i onödan för något som redan finns lätt åtkomligt.
09.43
I princip allting förutom mina trosor, om det inte är ens närmaste vänner för dom går ju att tvätta
09.46
Underkläder
09.56
Mobiltelefoner (Android) är dyra både för plånboken och miljön men hamnar efter några år i skräplådan, helt omöjliga att återanvända. Till stor del beror det på att Googel i vinstsyfte vill sälja nya uppdaterade Operativsystem av Android. System som telefontillverkarna sätter in i sina produkter. Genom att med relativt enkla uppdateringar göra appar (bankId mm) obrukbara i lite äldre telefoner tvingas konsumenterna att köpa nytt efter bara några år!
10.10
Mina cyklar och kläder
10.27
Ingenting
10.49
I teorin det mesta, men när ett långt livs verklighet visar att prylar inte alltid "hittar hem" eller återlämnas trasiga, i värsta fall utbytta mot mer slitna exemplar, då upphör idealiteten!
11.03
Jag vill gärna låna en cykelkärra/vagn då och då. Finns det på Fritidsbanken eller kan det funka via ÖBO?
Hej! Vi har tidigare rapporterat om fritidsbanker i flera kommuner i länet, men huruvida utbudet ser ut vet jag inte riktigt. /Jennie, moderator. 
11.21
Mina skulder
11.29
Först en artikel om att arbetslösheten stiger sedan artiklar om att vi ska låna prylar av varandra och inte köpa nytt. Hur man än vänder sig har man arslet bak bra för miljön med seconhand men det leder till att fler tvingas leva på försäkringsersättningar
11.40
Trädgårdsmaskiner
17.43
Kokböcker, ett tvåveckorslån för att prova en ny kost. Vore finemang och gott också.
18.44
Transportmedel, dvs. cykel, bil, moped.
20.14
Det skulle vara perfekt att kunna låna till exempel en borrmaskin, används inte så ofta. Men behövs ibland. Andra saker kan vara, lite längre stegar, ett våffeljärn, en släpkärra.... Det finns hur mycket saker som helst, som vi kan "ha ihop". Jag har en bra mixer och köksmaskin, som används ibland. Idén att dela, låna ut sina saker är framtiden. :-)
20.52
Streamintjänster som Netflix och Dplay.