SVT rapporterade · Vad har du för erfarenhet av digital vård?

12.56
Ingen erfarenhet då jag inte tycker den skall finnas, Större delen av nätläkarnas arbete är sånt som man kan sköta själv med egenvård. Många tycks tro att piller fixar allt
12.56
Vad får den som ringer betala, jag tycker det är förlätt att ringa.
18.29
Jag träffar min terapeut över videolänk (privat) det fungerar super. Hon jobbar på kvällarna.
18.29
Dålig erfarenhet. Den läkare jag fick prata med skrev ut medicin jag aldrig haft tidigare och så åt mig att inte ta de mediciner jag använt i många år. När ja undrade varför kallade han mig envis och så att han försökte hjälpa mig. Ändring i medicinerna gjorde att jag blev sämre och var tvungen att ta mig till en fysisk hälsocentral efter 3dgr där jag fick rätt hjälp och blev bättre.
19.42
Integritetsfrågan glöms alltför lättvindigt bort. Snart filmas vi när vi går på toaletten hemma och det journalförs och delas mellan myndigheter. Nej, tänk efter lite: de digitala lösningarna finns i överflöd, men integritetsaspekten har man glömt bort. Som patient idag så finns det alltför stora risker redan med allt som journalförs och delas digitalt. Till detta så ska också videoinspelningar med läkare ingå - och vem tänker på följderna? Vem kan få åtkomst till dessa inspelade vårdmöten? Hur kan de komma att utnyttjas? Och i vilka sammanhang? Skulle någon t ex kunna tänka sig att gå till en digital gynekolog? Eller proktolog?
22.15
Ingen och tror inte man kan ställa diagnos utan undersökning
11.20
Jag har bara positiva erfarenheter! Jag gör alla andra ärenden online så att kunna konsultera sjukvården den vägen blir oerhört smidigt för mig och de jag känner. Då slipper vi köa per telefon eller i väntrum om det inte är absolut nödvändigt!
07.13
Kanske vi skapar behov som inte finns?
08.24
Inför en avgift för all kontakt med vårdapp.
Vårdgivarna tar väl betalt för alla kontakter.
08.24
Jag har använt Region Dalarna:s app en gång ~ hade ont i ryggen och kunde inte ta mig till VC. Läkaren skrev ut ett sjukintyg och jag fick en faktura eftersom det räknas som ett läkarbesök 🙂
08.24
Ta bort det helt så kanske läkarna har att ställa diagnos vid ett fysiskt möte istället och att leka cyberexperter⛑
08.24
Gärna digital vård, men bara via den hälsocentral eller vårdinrättning som redan känner dig.
Dagens fristående vårdappar gynnar yngre människor med banala åkommor.
Och en åsikt: Vårdapparnas yttersta syfte är att tjäna pengar, inte att ge vård.
10.28
Jag som har fibromyalgi. Ibs. Hjärtsvikt. Diabetes typ 2 . Sömn apne . Opererat gallsten- höger hands karpaltunnel vänster knä skål och en hel del annat plus all medecin som jag måste ha som gör att jag vägrar att använda digital vårdcentral. Min fysiska favorit vårdcentral är på Jax vårdcentral här i Borlänge dom har hjälpt mig med allt i från Sömn medecin en massa olika värktabletter och för att inte tala om alla remmissser och utredningar dom hjälp mig med
Tacka vet jag en riktig och fysisk vårdcentral och till personalen på Jax vårdcentral vill jag bara säga ett stort varmt jätte tack för att ni finns 😍🤩😇💘💝💖💗💞👍🌹🥀🌻🌼🌷⚘💐
10.28
Snabbt och effektivt för enkla diagnoser! Spar mycket tid för patienterna och sjukvården.
10.28
Har ingen erfarenhet då jag vill ha en personlig kontakt dom få gånger jag behövt sjukvård. Självklart ska det kosta pengar att söka vård, det gör det ju om du går till en vårdcentral/lasarett. Men helt ärligt gillar jag inte fenomenet med vårdapp.
15.11
Ogenomtänkt dränerar vc på pengar, borde vara så att vårdtagaren fick betala vad det kostar.
15.11
Jag har sökt hjälp tre gånger och fått bra hjälp en gång. Penicillin kan inte skrivas ut och inte starkare salvor heller vilket jag behövde visade det sig.
Bra om man vill t ex ha en remiss vidare i vården. Det v
Vore bra om det framgick bättre, till patienterna, vad vård i telefonen kan hjälpa till med så man söker sig till rätt vårdgivare!
15.11
Detta är bara ännu ett sätt att urholka vården och skattepengarna. Hoppas någon snarast granskar den ekonimiska aspekten i dessa nät-aktörer och visar vad dessa skattepengar tar vägen. Hur många risk-kapitalbolag ligger bakom dessa?
18.34
Hela vårdsoppan är en medveten destruktion för att värma upp befolkningen inför mer privatisering.
20.14
Kan inte konkurrera ut läkare och sköterskor vid vår fina vårdcentral i Långshyttan!!
20.14
Det vore intressant att veta huruvida besöken till vårdcentralerna har minskat något, för om nu de digitala läkartjänsterna har ökat så, då borde ju rimligtvis också vissa besök till de fysiska vårdcentralerna ha minskat? Sen kan jag tycka att det är förträffligt att inte ta in mer folk till vårdcentralen än vad man behöver, både för att undvika smittspridning men även miljön tjänar på det.
20.14
Hur kan det vara så att den som ringer inte behöver betala? Vilket avtal appläkarna fixat, smart för dom men orimligt för oss andra. Obegripligt.
20.14
Eftersom det är så lång väntetid att få en tid på vårdcentralen så använder jag appen min doktor! Funkar kanon. Sen att kostnaden ökar för min vårdcentral måste väl bli marginellt eftersom dom skulle ha en kostnad för mig om jag fick en tid hos dom! Nä appar är nod det som kommer att bli framtidens vårdbesök.
20.14
Brist på tillgänglighet är ju en av den offentliga vårdens största brister och man ligger ju hopplöst efter när det gäller användning av effektiva kommunikationsvägar. Man klarar ju inte ens att ta emot en digital bild från en patient i sina system. Undra på att folk vänder sej till nätläkare.
09.54
Den lättaste form av sjukvård tar dom snabba pengar , inga prover typ sänka blodprov osv , sen få övrig sjukvård ta resten borde förbjudas

09.54
Toppenbra! Enkelt, snabbt och effektivt för enklare åkommor!
09.55
Åt fanders med vård-appar den personliga kontakten är oerhört viktig, hela samhället börjar likna fast food, den som är sjuk tror att en kvick-fix ordnar allt och några tjänar pengar på sjuka människor. Vem kontrollerar att människor som vill ha en snabb lösning på sina problem, verkligen får det
09.55
Har faktiskt inte testat app eftersom jag inte haft behov av att besöka vårdcentralen på länge. Men förstår absolut att folk vill göra det, med stor sannolikhet gör jag det med om jag behöver. Vårdcentralen har begränsad tillgänglighet, många vill kunna få en tid även på kvällen eller helg och då är det stängt vilket är dåligt. Vårdcentralen måste börja erbjuda samma sak som apparna gör.
10.17
då tillgängligheten o väntetiden är lång så använder jag vårdappar, men bara till enklare vårdärenden vill jag understryka.