SVT rapporterade · På vilka platser tycker du det är okej att bli kameraövervakad?

Hej på er! I dag pratar vi om kameraövervakning. Var någonstans tycker du att det är okej att bli kameraövervakad? Och var vill du inte att det ska finnas övervakningskameror? Dela med dig av dina åsikter här!
08.09
På alla offentliga platser. Förutsätter ett demokratiskt styrt land dock.
08.09
På allmän plats, var som helst.
Som samhället ser ut idag är det nödvändigt.
08.09
Överallt
08.09
I dagens samhälle är det en TRYGGHET att bli övervakad, att veta att man inte blir utsatt för övergrepp utan att någon ser det. Det är OK att bli övervakad överallt utom möjligtvis på toaletten, och på offentliga toaletter ska det finnas personal.
08.09
På allmänna platser såsom i centrum i städer och kommuner Den som har rent mjöl i påsen tycker så det är bra, det är bara banditer som protesterar mot polis och kameror
08.09
Där det busas mest och alla allmänna platser
08.09
Har man inget att dölja så borde det inte vara något problem med att vara övervakad på samtliga offentliga platser och gator.
08.09
På offentliga platser där det rör dig många har jag inget emot det. Men jag vill inte bli filmad i mitt hem.
08.09
Överallt utom i hemmet - jag känner mig kränkt över att inte kunna röra mig fritt i mitt eget land längre på grund av brottsligheten. Ingen som jag känner ifrågasätter övervakning.
08.10
Överallt. Viktigaste är att få bukt med kriminaliteten, innan vi blir totalt överkörda av den.
08.10
Överallt utomhus
08.11
Jag vill inte bli övervakad alls. Kontrollen på medborgarna i Sverige är redan för stor...
08.11
Generellt på offentliga platser. Man skulle kunna ha ett "råd" på tex länsnivå med polis, länsstyrelse, komun som med kort varsel kan utse "hotspots" utefter hur kriminalliteten flyttar runt i offentlig miljö
08.28
Om kameror kan hindra eller lösa brott, då är de ju till hjälp. Den hjälpen behövs...
08.28
På allmänna platser
08.29
Överallt utom mitt hem. Jag har inget att dölja och hittar inte på något olagligt utom ett o annat rött ljus kvällstid när jag är ute med hunden. Önskar kameror i alla gathörnet i alla städer så som i England så brott kan lösas!
08.29
Beskyddad tror jag det skulle heta, filma på bara har inget att dölja, fånga buset. Kan ju va ett alternativ med närvarande vuxna med men det är nog ett överspelat kapitel nu när buset blivit gängkriminella.
08.29
För mig kan ni sätta kameror precis överallt utom inne i min lägenhet
08.29
Överallt utom hemma i min bostad. Har man rent mjöl i påsen har man inget att dölja! Vi måste få ett slut på laglösheten i Sverige! Personlig integritet - my ass!
08.29
Överallt. Bara människor som har nåt fuffens att dölja som bryr sig.
09.26
Överallt utomhus, på platser där man av erfarenhet vet att brott kan begås.
09.26
Överallt, sååå löjligt med sk personlig integritet. Kan man genom kameror säkra upp miljöer så är det inget snack om det.
09.27
Med tydliga regler hur länge en övervakningsfilm får sparas, och vad jag förstått så finns det också, så tycker jag polisen själva ska få bedöma var det behövs. För min del överallt utom privat tomt.
09.30
Varför skall ni läsa inläggen först innan ni publicerar dem? Vem har gett er rätten att förbjuda vissa inlägg.? Är ni oroliga för att sanningen skall komma fram? Ägna er åt att göra riktiga nyheter istället för tutta i svenska folket en massa lögner och sprida oro för att skapa kontroll.
@Selma - Hej! Vi godkänner kommentarer för att se att de håller sig till ämnet och inte är förtal eller hets mot folkgrupp. /Amanda
09.31
Ge polisen fullständigt fria händer för att sätta dit kriminella. Det handlar t. ex om avlyssning, brottsprovokation mm. Det är 7-klövern som i minst 50 år är för sent ute. Börja med att lägga ner Datainspektionen!
09.31
På alla offentliga platser ... diskussionen om den personliga integriteten är bara ett sätt att skydda brottsligheten
09.31
Alla platser ut om på toaletter och bad
09.31
Vart ska det inte finnas? Förutom hemma då förstås
09.31
Överallt på offentliga områden 😄
09.31
Överallt utom på toaletter, omklädningsrum och i privat boende.
09.31
Överallt utom i mitt hus för där finns redan fem stycken!
09.31
Överallt där polisen tycker det behövs.
Vi hederliga medborgare har inget att dölja.
Få stopp på buset!!
09.31
Överallt.
Vi hederliga medborgare har inget att dölja.
Stoppa buset & förbjud maskering!
10.17
Stoppa alla övervakningskameror. Alla sprängningar och bilbränder, alltså oroligheter i Sverige är skapad och iscensatt för att få en ursäkt till en total övervakad samhälle med kameror överallt. Hur i all sin dar har vi kunnat nå år 2020 utan kameror? Exakt kameraövervakning behövs inte...detta handlar om totalkontroll av staten! Coronaviruset är också skapad för att få en ursäkt till tvångsvaccinering som gör oss sjuka och dödar våra barn. Svenska folket vakna nu..ser ni inte vad som håller på att hända..sök information på nätet där du får riktig information.
10.17
Haha ni visar bara de inlägg som passar er och den vinkling ni vill ha....så odemokratiskt.!
Man ser ju på chatten vilka som är era följare..tur att de är så få. De flesta har genomskådat bluffen "nyheter" detta gläder mig oerhört.
10.19
I princip inte alls. Det syntes härom dagen då SVT hade mage att publicera egna övervakningsbilder från en av bombningarna där som filmade att helt kvarter i Stockholm. Hur är det möjligt att få tillstånd till en sådan kamera?
11.29
Har inget emot. Sätt upp på gator o torg. Känns lite tryggare,speciellt på kvällarna med tanke på hur samhället har blivit
11.30
Även om de inte förebygger brott kan de hjälpa till att utreda brott, t ex ungdomsgäng som misshandlar busschaufförer.

Kameror skall sättas upp på offentliga platser som återupprepat drabbas av kriminalitet samt arbetsplatser som är särskilt utsatta. Folk skall veta att de hamnar på bild, precis som på flygplatsen och banken. Det är inte samma sak som att Sverige plötsligt blir Kina. Jag tror hederliga invånare i utsatta områden är trötta på gatuterrorismen.
11.30
Bor i UK och här är det mycket vanligt med kameraövervakning. Känns tryggt, aldrig hört någon klaga på "förlust" av integritet. Varit till stor hjälp, tex ett barn som blivit bortförd från centrum och förövarna tagit till en park. Det kunde följas på kameror och hjälpte polisen att lokalisera pojken i parken. Välbehållen! Finns många fler bra exempel.
11.30
Dom som inte vill ha kameror måste ha något att dölja !
11.30
Alla offentliga platser och vägar
11.30
Till Selma
Tur att det finns kloka människor som Du.
Om alla vore lika smarta hade vi bättre samhälle.
Tack Selma!
11.30
Överallt där det kan behövas! Har inget att dölja. Lagstadga om maskeringsförbud snarast.
12.16
Tack Rune.
Ditt inlägg är helt rätt...
12.16
Alla Ni männen,som dominerar hittills inläggen,som aggressivt skriker på kameror överallt.
Ni har ingen aning om vad Ni begär tills det sitter kamera även inne i er bostad. Då är det sent!
Vakna upp ur eran dröm.
12.16
Där polisen anser att det behövs och där r allmänheten känner sig otrygg.
12.16
På mkt få ställen anser jag. Politikerna Damberg, Ygeman och M. Johansson kommer bli omskrivna i historien som de som monterade ner integriteten och normaliserade övervakning och massregistrering av vanligt folk på internet och i övriga samhället. Länder som Kina, forna Östtyskland, England måste vara deras stora förebilder.
Ytterst få brott klaras upp med hjälp av kameror. Effektivt polisarbete och närvaro löser däremot och förhindrar brott. Kameraförespråkare och datalagrare inser inte den enorma effekt all datainsamling kommer få på oss som bor här. Vänta några år, men då är det för sent. Då är det normaliserat och går inte att backa. Du som tror att polisen klarar av att avgöra själv om man går över gränsen är oerhört naiv!
12.16
Vad är problemet? Mera kameror så att det blir tryggare.och lättare för polisen.



12.17
Överallt förutom i egna hem.
12.17
För oss, som inte gör något olagligt, är det okej med kameror var som helst
12.17
Kan kameraövervakning minska brotten ,så sätt upp hur många som helst .Inte i min privata bostad
12.17
Tycker att det är bra med övervakning, och på dom flesta platserna. Anser att polisen bedömer det bäst, och det har ju också gett resultat. Har du inget att dölja kan man undra vad problemet är. Vi har levt i " en skyddad verkstad" alltför länge och måste anpassa oss efter verkligheten som råder.
12.17
Ingenstans helst. Vi vet att effekten är noll eller nära noll på brottsförebyggande så poängen här förlorad. Samt: alla system som kan missbrukas kommer förr eller senare att missbrukas.
12.17
Det kan aldrig vara för lite kameror, dom skall finnas överallt, tryggheten finns där kameror finns.
12.59
De flesta positiva här vill inte ha övervakning i sitt egna hem. Varfördå? Där begås flest brott. Grov misshandel och våltäkter. Det finns föregångsländer som Kina där de premierar övervakning i bla sitt eget hem. De kan då få bättre jobb, bättre lön. Någon för oss kanske? Tänk lite längre än näsan räcker vad rent mjöl i påsen egentligen innebär och vilka konsekvenser det kan få även för dig med vitt mjöl i denna påse. :)
19.49
Nu stänger vi chatten för den här gången. Tack för att ni har engagerat er i det här ämnet! /redaktionen på SVT Nyheter Väst.