SVT rapporterade · Vad tycker du om Malmö stads ljudsatsning?

11.37
Totalt värdelöst. Vem lyssnar ens på det mer än kulturpersoner? Malmö har enorma problem som man kan lägga pengar på.
11.39
Det viktigaste med en ljudidentitet är flexibilitet och modulär melodi som passar i olika sammanhang och kan spelas på olika instrument och takt beroende på tillfälle den används. Den måste vara kort och trivsam och effektivt återkoppla image i en enkel melodi.
11.41
flummigt,onödigt,vansinnigt
11.41
Slöseri med pengar.
11.48
Vi har uppenbarligen för många kommunikatörer i kommunen också.
11.48
Tyvärr blev nog ljudslingan de producerade inte något bra resultat. Det är snarast en technolåt än en modulär och flexibel melodi som signalerar harmoni och upplyftande stadsmiljö. Det finns många ljud av Malmö som borde lyfts fram och en annan karaktär framför allt. Istället blev det en slinga som passar att DJ:a med. Lite tråkigt. Men man kan hoppas att byrån har muskler att göra om och skapa en bättre melodi med fler miljöer och mindre av tick-tock-klicket och det snabba beatet som snarast känns dystopiskt.
Hej! Vilka ljud tycker du skulle symbolisera Malmö på ett bättre sätt? / Tove, reporter 
11.49
Låter som ”våra”, skattebetalarnas pengar porlar bort i en aldrig sinande ström mot idiotin.
11.50
Detta "projekt" är ett stort hån mot alla skattebetalare som vill ha en fungerande skola, trygg utevistelse, närvarande polis och fungerande rättsväsende för sina pengar. Vi hör ljudet av Malmö utan att behöva få det inspelat, endast, till fromma för någon kulturnisse som behöver förhäva sig själv i min offentlighet. Den nya ljudbilden i Malmö är dessutom inget som behöver repeteras i en "installation". Den är tillräckligt sorglig i sig själv; Bombdetonationer, skottlossningar, polissirener och helikopter-hovrande! Förtroende för kommunstyrelsen? Knappast.
11.51
Sådan dumhet! Det låter som vilken nutida omusikalisk ickemusik som helst och är endast en bedrövlig ljudmatta!
11.51
Kommunen har helt tappat greppet om pengar . Detta är helt meningslöst.
11.52
Fullständigt onödigt!!
11.56
Problemet ligger i att vi inte vet konkret vad ljudet kommer att användas till. Utöver detta vet vi inte heller hur höga kostnaderna är för ljudlicenser och arbetet bakom att hitta rätt ljud. Utan den informationen är det svårt att bedömma ifall detta är slöseri på pengar eller inte.
Hej! Ljudet kommer bland annat användas i filmproduktion, men det finns som du är inne på fler, inte så konkreta, planer på fler användningsområden. Kommunikationsbyråns förslag har varit t.ex. i offentliga miljöer. Kostnaderna har jag ingen siffra på men kommunikationsstrategens svar där är att det är så att man kommer att ha sparat in den här halvmiljonen på "ett par år". Mvh Tove, reporter 
12.01
Det värsta slöseriet med pengar jag har hört i mitt liv. Blir ledsen av detta.
12.03
12.04
Helt meningslöst förtroende valda har ingen respekt för våra pengar

Rolf


12.04
Man blir inte förvånad av något längre vad våra folkvalda hittar på
12.06
Finns det ingen musikskola i staden som kunde gjort samma sak billigare? Eller någon student som ex-jobb?
12.10
En filmproduktion har aldrig någonsin haft problem med att införskaffa ljudet av vatten och trafiken, detta är den mest onödiga användningen av skattepengar jag har sett. Faktumet att endast två stycken i videon nedanför kunde säga att det typ lät som Malmö säger allting, 'skön stadsvibb' snälla någon det är en stad, som vilken annan. Jag hoppas ljuddatabasen kommer bli offentlig så att man kan se och avgöra själv om det är en rimlig sak lägga pengar på.
12.10
Dem har tappat det helt och hållet. Sjukt onödigt, tänk vad mycket viktigare och bättre saker pengarna skulle kunna gå till..
12.10
Svar på frågan: Jag vet inte på rak arm men jag tycker kanske att man kan knyta an till t.ex det havsnära, alla små företag, mat och kultur. Det är inte bara ljuden i sig som är viktiga, snarare är melodin det viktiga. Precis som en slogan fast i ljud behövs en tongång som sedan kan spelas i olika stil beroende på om videon handlar om t.ex äldrevård eller i ett annat fall om att börja studera, flytta till malmö eller turism bara för att välja något. Det enda som verkar producerats är en jingel som är ganska definitiv i hur den låter och som helt verkar sakna en melodisk signal som går att känna igen som "Malmö". Tänk t.ex McDonalds, Filmstaden och annat.
12.12
Malmö stadsljud: polishelikopter
12.12
Malmö stad klarar inte försörja sig själv och får "utjämningsbidrag" på cirka 5 miljarder/år.
Att i en sådan situation strössla pengar på idiotprojekt borde vara straffbart

Du gör vad du vill med dina egna pengar - men här handlar det om skattemedel och bistånd:

Om en person som inte kan försörja sig själv och lever på bistånd, slösar sina pengar på "ljudprojekt" istället för att betala hyran och köpa mat, anser jag denna är att betrakta som ansvarslös med ett självskadebeteende. Samma gäller för Malmö. Ett fall för "Lyxfällan".
12.14
Oärlig granskning framförallt! Alla vet att videos och övrig kommunikation kräver ljudmattor. Därför högst orimligt att presentera det som något flummigt i sig.
Hej Erik! Trist att du tycker den är oärlig. Är det något särskilt du tänker på? Jag tycker att detta är värt att granska då Malmö ju är den enda kommunen eller myndigheten i Sverige som har skaffat en så kallad "ljudidentitet", det är alltså ett unikt projekt och inget som alla andra myndigheter som producerar film har. Hälsningar Tove, reporter 
12.16
Hej Tove, går det att kontrollera uppgifterna att man kommer att spara in en halv miljon på ett " par år"? Det måste ju i så fall finnas beräkningar på detta, och dessa borde i så fall kunna redovisas ifrån ansvariga på kommunen.
Hej Hans! Jag tolkar Malmö stads representant som att det inte finns någon sådan beräkning utan att det är en uppskattning de gjort, det finns alltså ingen studie eller rapport kring det. Vilka abonnemang och licenser man har finns på papper så det bör kommunen kunna svara på när ljudet tas i bruk och man då eventuellt avslutar dem. Däremot kunde jag inte få ett konkret svar på hur mycket arbetstid det handlar om, som man beräknar att nu spara in. /Tove, reporter 
12.17
Vilket slöseri. Pengar som behövs till så mycket annat som är viktigt.
12.17
Fullständigt galet! Undrar vilken timpeng ljudtekningarna med riktmikrofonerna haft! Märkligt mikrofonval då det gäller atmosfären!
12.18
Ljud av bra kvalité kostar, inhyrda ljudtekniker är otroligt dyra vid diverse produktioner. Om detta innebär att alla ljuden finns var för sig i en stor ljudbank så tror jag att Malmö kommun sparar otroligt mycket på detta i längden, det som sparas kan användas till allt det som andra kommenterar att de borde lägga pengar på.
12.23
Värdelöst det är ofattbart !!!!!!!
12.23
Jag saknar ljudet av skottlossning och explosioner.
12.24
Skulle du lägga dina pengar på sånt skräp.
Det här ÄR dina pengar. Skattepengar.
Kurt-Ive
12.24
Nu går f a n på torra land. Lägga nästan 500 000 kr på något så onödigt. Har Malmö stad verkligen inget bättre omdömen o bättre ställen o lägga sina pengar på?
12.24
Finns där ingen som tar ansvar för vad skattepengarna används till. Här slängs pengarna ut till än det ena än till det andra märkliga projekt.
12.26
Varför bara ha en ljudidentitet? Man saknar ju en doft av Malmö. Det kan vara en aning av hav, falafelkiosk, och krutrök.
12.28
"Skön vibb" och "Svårt att få ihop det med Malmö" är några av kommentarerna från Malmöborna vi har visat upp ljudet för. för. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-tycker-malmoborna-om-ljudet-av-malmo
12.28
Vore bättre med mer stadsljud, nu är det mest en slags elektronmusikslinga som jag tror har ett "bäst före datum".
12.29
Ytterligare ett exempel på slöseri. Det Är välkommet med fler granskningar i samma anda. Toppen på isberget kanske. Alla våra kommuner måste tänka till en extra gång inför liknande beslut.
12.31
Om ni vill ha malmöljud, sätt på advance patrol och spela in ljudet av en harre som tänds. Eller en lina som dras, iallafall något som inte är fucking trafik och ankor era fubbickar
12.45
Känns som en märklig prioritering av skattemedel, ljudet känns heller inte relevant utan mest som en elektronisk liten ljudslinga som kunde höra till vem eller vad som helst. Om det verkligen kommer att minska framtida kostnader återstår väl och se, om så är fallet så är det kanske en vettig investering, men det känns som bortkastade pengar som borde läggas på kommunens kärnverksamhet. Över huvud taget borde kommuner lägga mindre på slogans, reklam och varumärkesbyggen.
12.48
Vansinne! Hade förstått om det var 1a april och ett skämt. Hur kan politikerna besluta om att lägga skattepengar på ett ljud, när sjukvården går på knäna?!
12.48
Riktigt dålig förvaltning av skattepengarna! Bedrövligt!!
12.49
Det är sådant här som gör det så otroligt tydligt att människor bäst använder sina pengar själva. Politiker som använder andra människors pengar, är uppenbarligen villiga att spendera det på sådant här... Nej tack, begränsa användningen av skattemedel till KÄRNUPPGIFTERNA (vård, skola, skyddsnät, rättsväsende osv)... Allting annat än någonting annat som människor för slösa sina EGNA pengar på, och då kommer självfallet ingen att lägga resurser på sådant här strunt... Socialism i ett nötskal. Vill någon ha "ljud från Malmö", så kan dem gå ut på gatorna i Malmö - helt gratis.
12.58
Otroligt slöseri med skattemedel av en kommun som inte har så det räcker
En skola som går back 100 miljoner
Ta en cykeltur genom malmö så får dom höra hur det låter
13.02
Fullständigt bortkastade pengar i ett läge när skolor måste spara och avskeda personal. Vet inte vem har gett denna ledning mandat att slösa pengar såna dumheter.
13.02
Helikopterljud, sirener, skottlossning och explosioner då har du det som förknippas mest med Malmö
13.07
Spelade dom även in helikoptern som snurrar runt i Malmö?
13.08
Detta illustrerar bilden av hur skattepengar går till fel saker. Självklart är det idioti att lägga den summan på den formen av ljud. Lika idiotiskt som att bygga Nyhamnen före man säkrar översvämningsrisken. För att inte tala om de idiotiska planerade öarna i Malmö hamn. Förmodligen grämer man sig att ljudprojektet blivit offentligt. Hur mycket annat liknande döljer sig inte i kommunens bokföring?
13.10
Politikerna har spårat ut totalt ! Lägg Pengarna på kärnverksamheten
13.10
Vore bättre att ge uppdraget till en malmöitiska musiker typ wilmer x / tarraband och lämplig vissångerska med inslag av typiska malmöljud.
13.16
Det hade varit intressant att lösa om hur detta beslut togs. Vilka andra projekt fick nedprioriteras till följd av detta?
13.19
"Det är svårt att hålla sig för skratt" - det är moderaten Torbjörn Tegnhammars reaktion när vi spelar upp Malmös "ljudidentitet" för honom. Socialdemokraterna vill inte uttala sig utan menar att det hela är en fråga för tjänstemännen i kommunen. Läs mer i artikeln! 
13.31
Bra gjort Malmö! Detta kommer i långa loppet stärka gynna Malmös varumärke. Svårt att ligga i framkant och vara först ut bland kommuner bara.
13.31
Finns det ingen chef på Malmö stad, någon måste ta konsekvenserna.
13.31
Verklighetsfrånvarande uppdrag! Trams m tanke på att Malmö kommun, får fem till sex miljarder i statsbidrag år ut och år in. Dom kommuner som betalar för Malmö - Vad tycker dom??
13.32
Jag är mycket glad och tacksam att jag inte betalar skatt i Malmö kommun.
Hoppas att inte min hemkommun har kommit på något så tokigt att slösa pengar på.
13.42
Vad är grejen med projektet? På vilket sätt låter Malmös stadsbibliotek resp ankdamm annorlunda - eller lika - än andra städers? Förklaringarna som ges till projektet gör inte att jag förstår bättre syftet med satsningen.
13.42
Så fint, hörs direkt att ljudet kommer från Malmö!
Eller kanske Eslöv, eller Nybro, eller kanske från något annat oväsen. Nu blev jag osäker. Troligen någon som skojar med oss.
14.12
Det går alltid att hitta möjligheter för udda projekt. Om Malmö skall saluföras i reklamverksamhet ja då går det bra att använda de inspelade ljuden. Om inte , vänta då till den 1: e april.
14.12
Som ljudtekniker ser jag inte poängen med att slösa sin tid och pengar på något som ej kan anses vara en samhällsnyttig satsning. Svensk musikkultur skulle ju ligga i fokus, vad hände?
14.12
vad är ett typiskt malmöljud??
14.12
Håll en budgivning om uppdraget. Det finns tusentals artister på Soundcloud och Bandcamp som hade utfört jobbet för ett par tusen kronor och även gratis.
14.12
Inför tjänstemannaansvar!
14.12
Pinsamt !!
Någon förvaltning i Malmö har tydligen för mycket pengar ........ .
Den ansvarige har tydligt överskridit sin kompetensnivå - avgå !!
Per


14.15
Jag instämmer med Kalle Oldby, det är löjligt, onödigt och framförallt ansvarslöst att slösa skattepengar på sånt trams rent ut sagt, pengar som kunde använts till äldreomsorg, sjukvård, skolor, barnomsorg där man är i skriande behov av mer resurser. förklaringen som ges till projektet är luddig, låter som något man säger för att det ska låta bra. Avskeda ansvarig och stoppa projektet!
HD
14.27
Kommunen vill inte svara på frågor när privatpersoner frågar om projektet, i växeln får man veta att ingen på kommunikationsavdelningen är anträffbar, vilken ironi! Hade vem som helst gjort såhär i privat sektor hade den fått börja packa ihop sina saker vid slutet av dagen...
14.27
Är ljudet av en helikopter med hela tiden så kan det ju vara rättvisande.
14.27
Jag hade gjort det för 50 000 kr.
14.42
Det är beklämmande med allt detta gnällande från okunniga människor. Kan ni inte förstå att vi uppenbarligen är i behov av de här ljuden? Är någon av er som klagar kommunikationsstrateg, som Lucas Dietrichson? Skulle inte tro det, så vänta med kommentarerna tills ni satt er in i frågan. Jag tycker verkligen synd om Lucas som ser så snäll och glad ut. Hur kan någon bara tro att han skulle göra något dåligt för Malmö? Stå på dig Lucas! Bry dig inte om alla elaka mobbare där ute!
14.50
Malmö stad i ett nötskal.
14.50
Ett tidigarelagt aprilskämt?
14.50
Är det sånt här våra skattepengar går till?! Skandal tycker jag när vi har en sjukvård som inte fungerar som den ska.
14.50
Knappast hört något så dumt tidigare. Ta ut öronpropparna ur öronen och lägg bort mobben så kan de som bestämt detta höra Malmös ljud. Finns det verkligen inte något bättre att lägga en halv mille på? Är det någon kompisgrej i bakgrunden?
14.59
Ehh... Jag brukar vara öppen för nya saker, men får nog erkänna att jag inte fattar grejen?
Malmös ljud... Jag hörde bara musiken och nåt enstaka ljud??
Okunniga människor skriver Amanda. Om inte vanliga, dödliga människor fattar grejen med det här så får man nog se det som ett misslyckande.
Filmen är väl inte gjord för Sveriges kommunikationsstrateger Amanda, utan för oss andra? Men vad vet okunniga jag?! 😊
14.59
Detta motsvarar alltså en sjuksköterskas årslön, fatta hur sjuk den prioriteringen är i dessa tider.
14.59
Märkligt hur kommuner ofta förefaller totalt "fakturaokänsliga".
Vad ligger bakom detta?
Inkompetens?
Korruption?
15.00
Man behöver mer fakta om mer info innan ni sätter igång en chat. Hade ingen aning om detta, har inte heller fått hela bilden.
15.02
Inget vidare ljud
och dessutom helt onödigt
15.03
Man kan ju undra i vilket sammanhang ljudet ska användas. Skall det vara på nätet i informations sammanhang? I så fall tycker jag ljudet är för långt och för mystiskt. Man hör inte vad rösterna säger eller vilket språk de tala,r fast det är väl det som är meningen. Det är mer som en låt i ett köpcentrum som skall locka till onödiga köp.
Hej Hans! Det är bland annat i kommunens egna filmer men man har tidigare pratat om att det även kan användas i offentlig miljö. När arbetet påbörjades nämndes busshållplatser, äldreboenden, badhus och parker som exempel. Ljuden beskrivs som en ljudpalett och ska inte ses som en melodi eller låt, enligt kommunen. /Tove, reporter 
15.34
Forza Malmö, fortsätt att leka med Malmös SKATTEBETALARES pengar, det är ni bra på.
15.34
KAS studenter gör detta gratis!
Och kan används projektet som merit framöver när man söker arbete.
Hur dum får man vara som kommun att inte använda kommunala skolans resurser på bästa sätt.

Dessutom... Skulle du själv betala 500.000 för lite ljud? ...Knappast.
Du skulle hitta ett billigare alternativ.
15.34
Vad skiljer Malmös ljud från andra städers?
15.34
Helt absurt! Det finns så mycket att jobba med då Malmö är en stad med många problem och så väljer man att spola ner ca 1/2 miljon i toaletten. Respektlöst !
15.34
Fullständigt vansinnigt. Politikerna lever antingen i en egen bubbla eller har så låg moral att de inte längre kan betros med skattebetalarnas pengar.
15.34
I många malmöbors öron ringer fortfarande ljudet av explosioner, pistolskott och tjutande utryckningsfordon..
15.34
Pengar som kommit ifrån ett annat län, systemfel
15.44
Skrämmande nonchalant mot Malmös befolkning! Det finns inte pengar till lärare i skolan men en halv miljon till ett onödigt tramsprojekt finns! S och L styret i Malmö borde skämmas!
15.44
Dålig att slösa skattpengar vi betalar för
16.30
Vi har nedskärningar i skolorna här i Malmö. Barn får inte rätt verktyg för att lyckas. Helt fel att Socialdemokraterna och Liberalerna satsar på ljudidentitet som inte gynnar någon förutom några tjänstemän och politiker som verkar gilla göra "roliga" saker för våra skattepengar. När ska ni granska Jobb Malmö och alla andra illa skötta projekt i Malmö?
16.30
Positivism i all ära, men nog låter det lite flummigt.
Lite astralskimmer för de invigda och en aura borde ingå för en halv miljon kronor.
Är Malmös lärare och dagispersonal beredda att ge lite av sin lön för ett ljud?
16.30
Malmö Kulturförening hade kunnat göra det där till en bråkdel av kostnaden
16.30
Detta kan vara något av det mest idiotiska jag någonsin hört!
16.30
Ni skriver: ”busshållplatser, äldreboenden, badhus och parker som exempel. Ljuden beskrivs som en ljudpalett”. Detta gör mig väldigt orolig! Avses då att man till exempel ska ha en ljudtapet på till exempel äldreboenden? Jag RYSER vid bara tanken! Ska dessa stackars människor som inte kan välja sin situation höra på en slags ljudkuliss? Jag blir uppriktigt upprörd över detta och hoppas ni gräver djupare i vad som avses. Vår tillvaro är sannerligen redan fylld nog av skräpljud. För min egen del sparar jag desperat för att kunna bekosta boende på privat äldreboende när det blir dags.
16.30
Landskrona kommun installerade en dim-maskin i en rondell för "trollsk stämning".
Eslövs kommun målar torget gult och anlägger en bäck för 65 miljoner samtidigt som parkering saknas och äldrevården går back o stängs ner. Malmö är i gott sällskap.
16.30
Man hör ju bara musiken, men hallå hur kan ni slösa så med skattebetalarnas pengar till ingen som helst nytta, jäkla trams. Hoppas att regeringen inför tjänstemannaansvar igen‼‼
16.30
Malmö har nyligen börjat ta betalt för parkering av funktionshindrade, sådana hål i ekonomin säger man sig alltså ha här att man inte ens kan bjuda dessa personer och på så vis underlätta deras vardag. Inte nu längre. Slut med sådant. Men en halv mille kan man alltså slänga iväg på en ljudpalett. Jag dör snart inombords.
16.30
Det är väl en kreativ idé, hade varit bättre om alldagliga människor i Malmö hade kunnat få skicka in ljud från sin vardag. Vardagen i faktiska Malmö, än att någon ska handplocka ljud de tycker är lämpliga. Ljudsatsingen saknar verkligen identiteten av Malmö.
16.30
Varsågod för skattepengarna. Hade önskat att de gick till nya barnböcker på akuten, kanske upprustning av någon lekplats, kanske ett konstprojekt för unga arbetslösa, kanske till Kulturskolan, men antar att ljudet från bokläsande malmöbor fyller en slags mening? Det måste ju vara viktigt att få copyright på ett ljud menar jag, när man ska göra reklam för en stad där innehållet blir mer och mer trasigt.
16.31
Finns annat att lägga våra skattepengar på, om vi vill höra stadens ljud så är det bara att öppna fönstret!
Synd att våra politiker/byråkrater verkar tappat omdömet, detta skulle inte få hända i den privata sektorn!
16.51
Man får hoppas man kör detta varje dag och varje timme i samtliga högtalare i Kommunhuset och under samtliga kommunalfullmäktige möten. Så man kan njuta av vad man får för en halvmiljon kronor
16.55
Ungefär samma trams, dom skulle kunna göra här i Lunds kommun. Men nej, sluta slösa på våra skattepengar. För att man lägger en lapp i en låda vart fjärde år, betyder inte det att man har öppet mandat att göra som man vill! Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket, punkt.
16.55
Helt galet😮😮😮
17.26
Märklig inställning från S att det här "inte är en politisk fråga". Allting den offentliga sektorn gör är en politisk fråga.
17.26
Trams och inget annat! Kommunikatörerna borde väl känna till att det finns utmärkta ljudarkiv med fina sökfunktioner, även för den mest långsamme, tondöve och där kostnaden är försvinnande. Man kan leta ljud i åtskilliga år för de pengarna.
17.27

Torbjörn Tegnhammar (M): ”Svårt att hålla sig för skratt”

SVT NyheterTorbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö, är kritisk till att Malmö stad betalat 485 000 kronor för en så kallad ljudidentitet. – Det är lite svårt att hålla sig för skratt. Det som gör att man bitvis kan hålla sig för skratt är tanken på att det är Malmöbornas införtjänade pengar som går till detta, säger han.
17.54
Tveksamt om kommunerna behöver så många kommunikatörer och strateger. Verkar mest en flumverksamhet. Lägg skattepengarna på skolor och äldre istället.
18.39
Galenskap. Slöseri med skattemedel.
18.39
Otroligt löjligt! Vilken värld lever kommunstrategerna i? Har de fastnat i sin virala värld? Det fanns betydligt viktigare och nödvändiga saker att lägga denna nästan halva miljonen på.
19.32
Jag saknar ljudet av havet och måsarna, fast jag har kanske inte hört hela inspelningen. Lite stressande med deñ här "pulsen". Annars är det en ganska hyfsad ljudpalett, som speglar Malmö stad (innan ljuden av pistolskott och sprängningar blev vardag).
Däremot tappar jag andan när jag hör att denna s.k "ljudidentitet" kostar nästan en halv miljon kronor!!! Som jag och alla andra Malmöiter får betala!! Skäms på er, kommungubbar! De pengarna hade passat bättre i vården! Eller i skolan. Eller till våra äldre...
Detta är vansinne!
19.32
Löjligt!! Lägg pengarna på att hjälpa hemlösa!!
19.52
Skandalöst att lägga skattepengar på sådant skräp! Det finns människor i Malmö utan tak över huvudet och utan mat. Prioritera rätt!
19.52
Tips; någon inom kommun bör ha en tjänstetelefon, finns jysta gratisappar som spelar in ljud. Tryck på REC och traska ett varv runt stan, nu har ni mtrl så det räcker och blir över till en kusligt låg kostnad.
19.52
Galet! Skola, fritidsgårdar, äldrevård hade behövt pengarna. Hur prioriterar man..?
20.04
Alldeles otroligt smaklöst att lägga pengar på sådana dumheter. Det finns många hål att fylla utan exemplifiering 🤨
20.18
Fullständigt galet👎
Spela in ljud????😳
Lägg pengarna på skola, barnomsorg äldrevård
21.10
Det handlar om mindre pengar än en heltidsanställd. Det finns nog större poster som läcker pengar att fokusera på och lyfta fram. Klart de ska få samla på ljud om de tycker sig behöva det
21.57
Kostnaden är ca 1.60 kr per malmöbo. Är det något att bråka om?
21.57
Jätteintressant! Det är ett konstnärligt och identitetsstärkande projekt. Heja Malmö!
21.57
Bortslösade skattepengar!!
21.57
Det nämndes tidigare att ljuden skulle användas i busshållplatser? Hur tänkte man där? Varför måste man ha ljud där? Hur högt skulle det behöva ljuda på Möllevångstorgets hållplats?
Satsa på att bussen som stannar vid hållplatserna kan ljuda utåt vilken buss nummer det är. Ökar tillgängligheten för dem som ser dåligt. Detta är tramserier!
21.57
Är ljudet från badhuset och biblioteket i Malmö annorlunda än i andra städer?
22.01
Därmed sätter vi stopp för chatten om  Malmös nya ”ljudidentitet”. Tack till alla som har kommenterat och skickat in synpunkter!