SVT rapporterade · Hur får du ihop ditt barns idrottande ekonomiskt?

09.13
Vi har 3.5 mil enkel resa till träningen och med dessa bensin priser går det inte ihop tyvärr
09.13
Det blir att får prioritera, vi har skapa ett konto där vi avsätter ca 2500kr/mån då är så dyr sport och det blir inte billigare ju äldre dom blir. Nu har vi 15år flicka.
09.13
Tacksam över att Kirunas företagare ställer upp för ishockeyn och fotbollen i Kiruna. Det gör att egenavgifterna hålls nere. Annars hade man som trebarns familj inte haft råd att låta alla träna. Jag gör också en arbetsinsats vid något evenemang för att hålla egenavgifter nere.
09.57
Tyvärr är det alldeles för dyrt. Önskar att barns hälsa inte var en klassfråga! För den delen ingen vuxens heller. Det underlättar inte när badpriserna höjs, skidspår börjar kosta osv. En del säger att det bara är att knyta på sig ett par skor och ta en löptur, men det går inte för alla! Detta drabbar framförallt barn med fattiga och sjuka föräldrar!
11.15
Än så länge idrottar bara dom äldsta barnen men i framtiden lär det behövas någon form av sparande där vi avsätter lite varje månad. Det drar lätt iväg med flera barn. Avgifterna varierar, för oss, från 1000 kr per termin till 300 kr per år och barn beroende på idrott, sen tillkommer utrustning för flera olika idrotter. Vi har två inkomster men hade jag varit själv så hade vi inte haft råd med alla aktiviteter.
11.20
har en son på 6 år. än så länge är priserna ok. men ju äldre de blir ju mer stiger priserna..
12.06
Dottern på 10 år får fått sluta med både fotboll och ridning det är för dyrt som ensamstående mamma att få det att gå ihop
12.36
Sonen kan inte utöva något av det han är intresserad av och inte heller träning på gym för framtida operation av bröstkorg på kirurgens inrådan då man ej får bidrag för detta via soc. Man får ej heller hjälp till att köpa det nödvändigaste som inne gympaskor, badkläder mm. Hade jag ett arbete och inte levde i fattigdom skulle man ha råd.
Finns alldeles för många som är i samma sits.
Man har knappt råd att köpa busskort till sitt barn det behövs om de ska på träningar när man ej har råd, att ha bil än mindre betala bensin mm.
13.11
Att idrotta i hälsosyfte är billigt, gränsande till gratis. Att idrotta i syfte att göra idrottskarriär är svindyrt.
Båda fallen kräver dock ett föräldraskap där all tid läggs på barnens idrottande. Kanske vi ska börja där?
16.11
Är det ingen som har en fammo el mommo som kan hjälpa och sponsra 😀
19.43
Deltagaravgift 1700
Resor ca 2500
Utrustning 2000 (går att ha samma på idrottslektionerna)
Summa ca 8000-10000 per år.
19.43
Vi har höga bensinkostnader för att dottern ska få utöva den sport hon älskar - AG, artistisk gymnastik eftersom det inte finns i Skellefteå. Vi åker till Arvidsjaur en gång i veckan.
07.18
Vem är det som bestämmer att barnen ska ha tex. namnade lagkläder? ( Vinterkläder, matchdräkter, överdragskläder mm) Kanske också en kostnad för föräldrar? Kläder som inte går att sälja eller skänka vidare när barnet vuxit ur dem? Vem är det som har makten att ta beslut om att namnade lagkläder är viktig?
07.18
Inte bara skillnader mellan olika sporter även stoooora skillnader mellan olika föreningar....och det får man oftast inte välja det beror ofta på var man bor. Inte många som tar hänsyn till privatekonomin och man får prioritera men förstår att alla inte kan det när budgeten är tight nog. Sedan vill inte alla be om hjälp att ha det knapert pga ensam förälder eller kanske sjukdom är rätt jävla pinsamt