SVT rapporterade · Är det viktigt hur byggnader ser ut?

Hej! Här kan du diskutera hur viktigt det är med utseendet på byggnader. Skicka gärna in bilder till oss, så publicerar vi dem i chatten! Mejla bild och en beskrivning till vasternorrland@svt.se. Det går tyvärr inte att lägga in bilder direkt i chatten.
09.59
Självklart är det viktigt med utseendet på hus som byggs. Annars kan vi lika gärna kopiera vilken stad som helst i forna Sovjet.
I Sundsvall borde nya byggnader efterlikna de som finns i stenstan. Eller helt bryta av, som höghuset i Ö-vik. Men höga byggnader med s.k glasfasader är såå fult och passé. Låt oss slippa dem.
10.53
Det har framhållits att staden skall öppnas mot vattnet, så kan man konstatera att av denna ambition har det blivit intet. Byggandet av Bolagsverket blev en ”mur” mot vattnet ,gamla fryshuset uppfördes i ny skepnad och utgör en förfärlig syn. Hotellbåten ,visserligen ingen byggnad, men utgör verkligen ett hinder till att öppna staden mot vattnet. Hyreskontraktet.för
hotellbåten lär vara 5 år i bästa fall 2 år kvar på kontraktet hoppas att det nya skönhetsrådet engagerar sig frågan så att vi blir av med den när kontraktstiden går ut.