SVT rapporterade · Hur länge har du fått vänta på att få tandläkartid?

Hej! Idag pratar vi om tandläkarkön till folktandvården! Hur länge har du fått vänta på att få hjälp? Hur har det påverkat dig? Dela med dig här i vår chatt.
08.58
En tand gick sönder för mig men jag fick inte komma till min folktandvård p g a att jag tidigare varit akutpatient men före det har hela familjen gått på samma i flera år. Jag blev nekad tandvård så länge det inte var så akut att det medförde smärta och ombads att ställa mig i kö. De sa till mig att i kön i Hagfors får man vänta 4-5 år. De har blivit ombedda av politiker att i första hand se till barn och ungdomar, äldre samt invandrare. Det sistnämnda har jag ingen källhänvisning till det var vad den person som svarade i telefonen sa till mig och nu kommer jag inte ihåg vad personen hette för detta är sen i april 2019.
Hej! Vi har fått en replik på den här kommentaren från Folktandvården i Värmland:

Påståendet att någon på kliniken i Hagfors sagt att invandrare går före i kön är helt felaktigt. De lagstadgade uppgifterna som folktandvården har, och som prioriteras, gäller barn och unga, patienter med särskilda behov (det vill säga patienter med svåra sjukdomar och stora behov av omsorg) samt akuta fall.

Anne-May Brodén
kommunikationsstrateg
Folktandvården Värmland
13.56
Till sommaren är det fyra år sedan vi flyttade från Västerbotten till Värmland. Sonen skulle behövt uppföljning med ny tandställning direkt då. Vi väntar fortfarande. Denna sommar fyller han 18 år.