SVT rapporterade · Ge dina bästa tips för att må bra medan du jobbar hemifrån

13.10

Så kan du påverkas av hemarbete

Linda Widar, doktorand vid Högskolan i Gävle, försöker ta reda på hur vi påverkas av att jobba hemifrån. Hör mer om hennes forskning här: ”Viktigt med regler”
13.10
Nu är chatten öppen för era inspel. Vilka rutiner har ni när ni tvingas arbeta hemifrån? Håller ni era arbetstider eller jobbar ni över? Hur gör man bäst för att finna harmoni i distansarbetet?
14.58
Sätta ett larm på mobilen, så att du måste gör jag några övningar för nacke och rygg varje timme. Variera mellan att stå och sitta vid skrivbordet. Jobba den tid du brukar och ha det som rutin. Lätt att det blir övertid så ställ ett larm även för när du ska sluta jobba.
14.58
Jag är frilansande och jobbar alltid hemma. Har kollegor runt om i hela världen. Vi har små chatt grupper där man är social, delar med sig av roliga missar och hjälper varandra 😁

Dagliga rutiner är viktigt, men är det extra soligt och fint en dag kan man ta en lite längre promenad och jobba lite längre på eftermiddagen istället
15.13
drick mycket vatten
ät ordentligt
sov bra har du sömnproblem drick varm mjölk
eller ett varm bad
ta pauser och vila
rör på dig och gå ut i solen
15.26
Jag rekommenderar att träna på lunchen, ute i solen i friska luften. Har du balkong/altan, gå ut och ta en fika om det är fint väder. Sätt upp virtuella fikaraster med jobbakompisarna över Teams/Skype, gärna med kamera!