Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

SVT på plats i Visby


SVT:s reportrar rapporterar direkt från politikerveckan i Almedalen. Ställ frågor och kommentera här!

SVT rapporterade · Direkt från Almedalen

08.55
God morgon.

I dag öppnar Almedalsveckan när Socialdemokraterna har sin dag. Stefan Löfven håller tal från scenen i Almedalen klockan 19. Dessförinnan håller han en pressträff klockan 16.00 som vi sänder direkt här.
Klockan 15.40 sänder vi Partigrillen direkt från SVT:s scen. Det är programmet som Filip Struwe leder när tre lobbyorganisationer ska pressa SVT:s partisekreterare Carin Jämtin.

Allt detta och mycket bakom kulisserna kommer ni att kunna följa här i vårt direktflöde, från klockan 7 till 22 varje dag.
09.27
Scenen håller på att riggas för Löfvens tal som blir det första under Almedalsveckan 2014.
10.19

Reinfeldt drar ifrån Löfven

svt.seDet har sett mörkt ut för Fredrik Reinfeldt och hans allianskollegor i opionionsmätningar den senaste tiden. Men i dag kom en mätning från DN som kan glädja Reinfeldt, han har högst förtroende av alla partiledare, och han drar till och med ifrån värsta rivalen Löfven.
10.38
Stefan Löfven på väg till TT:s utfrågning vid 9-tiden.
10.41

Löfven om S-veteranerna: Delar inte ut poster

svt.seDet blev en tidigt start för partiledare Stefan Löfven (S) på hans och partiets dag under Almedalsveckan. I en morgonutfrågning fick han frågan om Mona Sahlin och Margot Wallström kan få några ministerposter vid en valseger.
10.53
SVT:S Mats Knutson och Margit Silberstein framför stora scenen.
11.32
Journalisten Johan Ehrenberg skriver på SVT Opinion i dag att vi bör jobba mindre och att medborgarlön borde införas. Vad tycker ni om det?

www.svt.se
11.45
SVT sänder direkt hela veckan från kl 13 i dag. Just nu finslipas det. Är ni på plats i Visby kan ni se sändningarna direkt vid Donners plats.
11.59
TV4 och Novus har en opinionsmätning som visar att en tredjedel av de tillfrågade kan tänka sig en koalitionsregering med Socialdemokraterna och Moderaterna. Men det är stor skillnad beroende på om man är alliansanhängare eller ser sig som anhängare av de rödgröna. Bland allianssympatisörerna kan 50 procent av de tillfrågade se ett samarbete med S och M, bland de rödgröna är det bara 21 som stöder en blocköverskridande regering.

Det kanske är en liten fingervisning om hur optimistiska de olika sidorna är om att kunna regera med sin "egen" sida.
12.22
Det har börjat regna i Almedalen igen. Regnponcho är årets modeplagg.
12.31



12.47


13.03
Nu har SVT:s livesändning från Almedalen dragit i gång. Strax kommer Mikael Damberg (S) att frågas ut.
13.03
Kommentera gärna sändningen och ställ frågor här!
13.06
Regnet öser ned men ändå fullt med folk när Mats Knutson intervjuar Mikael Damberg på SVTs scen.
13.08
Mikael Damberg säger att prövningen kanske görs lite för lätt när Svenskarnas Parti fick tillstånd att ha möte i Almedalen.
13.20
SVT och SR har sina scener mittemot varandra. Svårt att välja för publiken i ösregnet. De som har största yta under tak verkar få flest besökare.
13.30
Vad vill socialdemokraterna göra med FAS-3 där vi långtidsarbetsösa stängs in utanförskap?
Socialdemokraterna har lovat att skrota Fas 3 och istället införa så kallade "extra tjänster i välfärden". Hur stor skillnad det blir i praktiken är däremot oklart. Du kan läsa mer om saken här: http://www.svt.se/nyheter/val2014/socialdemokraterna-skrotar-inte-hela-fas-3
13.31
Alla partier har varsin dag tilldelad men nu slåss partierna om uppmärksamheten varje dag. I dag hade partisekreterarna från de fyra allianspartierna ett gemensamt utspel om hur de menar att det ska gå för Sverige om det blir maktskifte.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/hundratusentals-jobb-forsvinner-vid-ett-maktskifte
13.36
SVT fortsätter att sända direkt från Almedalen. Just nu kan du följa ett seminarium med LO med titeln "Hur ska alla få jobb". Klockan 14.30 sänder SVT Dagens panel om vilka utspel vi får se i Almedalen. Och 15.40 är det dags för Carin Jämtin (S) att rostas i Partigrillen. Allt det här ser du i livesändningen här ovanför!
13.37
Vid Almedalenscenen spelas det musik. Just nu: Raindrops keep falling on my head.
13.58
Vilken av poltikerna VET utgången av sina "förslag"? Hittills har inget parti kunnat göra det de lovat. Varför inte stänga ute de partier som inte fyller sina löften? Kanske införa personligt ekonomiskt ansvar för de löften de ger?
20.22
I morgon är det Kristdemokraternas dag. Vi börjar rapportera vid 7-tiden när Göran Hägglund gästar Gomorron Sverige. Var med oss då!
07.56

Gomorron Sverige | SVT Play

SVT PlayDagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker m.m. Rapport sänder nyheter varje halvtimme med start 07.00. Vädret varje halvtimme med start 07.10. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Regionala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.40. Läs text-tv sid 679.
Stefan Löfven gästar Gomorron Sverige 07.45.
13.06
Just nu frågas Stefan Löfven ut i "Rakt på", som du kan se här ovanför.
13.23
Två frågor, det är KD:s dag, varför får Löfven så stort utrymme då?
Andra frågan, varför ger SVT FI så stort programutrymme, de är inte i riksdagen, ska då inte alla partier som är utanför få likadant utrymme som FI?
Löfven är med i flera SVT-sändningar eftersom de inte sände på söndagen (t ex Gomorron Sverige). Fi får vara med till en viss utsträckning eftersom de i opinionsundersökningar ligger nära fyra-procent-spärren, men de bevakas långt mindre än riksdagspartierna (vars tal vi till exempel sänder direkt).
13.28
Så här ser eftermiddagens sändningar ut: 14.02 grillas Michael Arthursson i Partigrillen. Omkring 14.15 sänder vi KD:s presskonferens. 16.05 är Jimmie Åkesson (SD) med i "Rakt på". Och 19.00 sänder vi Göran Hägglunds tal. Ni kan läsa mer om sändningen här:

Kristdemokraternas dag i Almedalen

svt.seSVT Forum sänder direkt hela Almedalsveckan. I dag 9:30 - 16:40 + talet 19:00 - 20:00. Nyheter varje heltimme.
13.29
För den som missat är KD:s stora utspel i dag skolgympa varje dag. www.svt.se
16.19
Åkesson säger i Rakt på att de ska skapa ett eget etablissemang och driva igenom sin politik. Han vill inte vara en del av dagens etablissemang, säger han.
16.52
Åkesson verkar som vanligt väldigt påläst och övertygande i sina argument. Ska bli riktigt intressant att följa morgondagen!
16.53
mina 3 frågor som jag har skickat skulle vara väldigt intressant att få svar på från båda blocken och om någon svarar var kan jag då läsa dessa
Någon sådan service kan vi tyvärr inte lämna Hasse! Men mejla till dinrost@svt.se!
16.53

Mats Knutson – nu också i Ankeborg

svt.seKalle Anka har delat ut en specialtidning om valet i Almedalen. I tidningen syns kända ansikten som Jarl Pilt, Gusten Piggelin – och Knut Pratson.
17.10
Nu laddar vi för Göran Hägglunds tal på stora scen 19.00.
17.33
Hej. Som fråga och kommentar på det korthåriga blonda kvinnan sa, vi ska få bättre arbetsmiljö, och säger att arbetsmiljöverket ska arbeta bättre.. Hur inni h..... Ska det kunna ske då arbetsmiljöverket avvecklas mer och själv som skyddsombud så har man dubbelt så mycket arbete på arbetsplatsen och försöker göra det bättre för arbetarna (inklusive en själv) men det blir inte bättre med ett avvecklat arbetsmiljöverk.. Skärpning för.....
Du menar Acko Ankarberg Johansson?
18.27
Riksdagspartierna pratar om hur landsting och kommuner skall utföra sina uppdrag, där dom bara kritiseras. Låt dom sköta det. Riksdagspartierna kan väl tala om vad dom skall sköta och står för ex infrastruktur,krigsmakt,utrikespolitik, Invandrarpolitik enär migrationsverket står under statlig förvaltning,fångvård mm
Politikerna står där bara och talar om hur dåliga Kommuner och landsting är. Ädelreformen (92) var en katastrofreform ur ekonomisk synvinkel.
Staten skall ta över skolan.
Sjukvården.Nytt namn( folkhälsovården) från födsel till dödsel
Vägar,,järnvägar,sjöfartsleder,flyg (Infrastruktur)
Svenskt försvar
utrikespolitik.
global miljö hav,vatten.luft
energipolitik.
Almedalen har blivit jämmerdalen .
19.24
Mycket folk idag med.
19.26
Vapentema i nästa kåseri. Hägglund på krigsstigen mot de rödgröna ikväll.
19.29
Hägglund fortsätter hålla fokus på de rödgröna.
19.30
Nu kommer dagens vallöfte från KD.
19.33
Äldreboendegaranti från 85 års ålder. Mer om detta på SVT.se/nyheter
19.34
"Vi vet att det blir chockhöjda skatter" med de röd-gröna
19.36
"Vårt jobb är inte slutfört"
19.41
Till Christoffer W; Göran gör rätt i det. han har så rätt . Stor fara för Sverige med Vänster och Socialdemokraterna och Fi.
Göran Hägglund talar sant och han är duktig.TACK!
20.45
Nu avslutar vi direktrapporteringen för idag. Imorgon klockan 07.15 är Jimmie Åkesson i Gomorron Sverige - var med oss då!
00.37

Partiledartal i Almedalen | SVT Play

SVT PlayDirektsänt tal av Göran Hägglund (KD). Idag är det Kristdemokraternas dag i politikerveckan i Almedalen, och Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund håller kvällens tal.
17.54
Om ungefär en timme är det dags för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att tala på stora scen här i Almedalen. Vi direktsänder talet och Debatt efteråt, dit Åkesson går direkt efteråt.
18.25
Just nu sitter publiken och väntar på Jimmie Åkessons tal. I högtalarna spelas Johnnie Rocker av Magnus Uggla.
20.42
Pinsam utfrågning - oproffsigt och oförskämt. Rentav osakligt. Å andra sidan är "Debatt" ett av dom absolut svagaste programmen i svt's tablå.
Detta är känslan jag får - och i varje valbarometer jag gjort hamnar (v) och (mp) högst för mig. Ser mig själv som miljöpartist.
För guds skull, ge mig torra sakliga utfrågningar som faktiskt belyser partierna.
/Mvh Robin
20.42
Tittar nu på svt, oc kvinnan i debatten påstod att hon var rädd när hon o vänner går på gatorna i Almedalen. Undrar då, varför hon ens åker dit?! Jag tycker det är absurt o påstå att blå.bostads marknaden, arbeten..mm. skulle va rasistiskt. För jag diskrimineras garanterat mer än inv. S-tälje!
20.42
Jag tycker Jimmies tal var bland det bästa jag hört av politiker i Sverige!
20.42
Är inte många äldre rädda att gå utei dag på kvällar?
Varför talar man inte om det?
20.42
Tycker inte hon är neutral som journalist..
20.42
Vilken bra debatt av åkesson..
20.42
Heja Jimmie!! Många invandrare i min omgivning kommer att rösta på dig!
12.14
Just nu sänder SVT Jimmie Åkessons tal i repris. Så här ser schemat ut för eftermiddagen: 13-14.30 seminarium om bemanningsbranschen och om feminism. 14.45 pressas partisekreterare Anders Wallner (MP) i Partigrillen. Därefter kommer en rad medie-frågor att diskuteras på SVT:s scen innan Annie Lööf gästar "Rakt på" klockan 16. Den som vill se hela SVT:s schema hittar det här:

Miljöpartiets dag i Almedalen

svt.seSVT Forum sänder i SVT2 och på webben, oftast direkt, 9:30 - 16:40 + Åsa Romsons tal 19:00 - 20:00.
12.16


14.04
Hej
Tittar på debatten just nu.
Det talas om att anställa människor med en problematik. Jag arbetar med just detta. Hitta, utbilda och sätt i arbete.
Problemet är att satsningarna inte får fokus. Ett bra exempel är IT-spåret i Eksjö. Mer sådana skolor, men snabbt!
14.04
Sitter och tittar på en diskussion från ett Almega-event på SVT. Om bemanningsföretag är det bästa, varför har Almega egna anställda och inte bara konsulter?
14.21
14.45 pressas Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner i SVT:s "Partigrillen".
14.24

Här poserar Sundhage och Hamrén med SDU

svt.seFörbundskaptenerna Erik Hamrén och Pia Sundhage poserar på en bild med Sverigedemokratisk Ungdoms fotbollslag i Almedalen. Nu ångrar Pia Sundhage att hon ställde upp på bilden.
14.29
Sveriges förbundskapten Erik Hamren har fått oönskad uppmärksamhet efter att ha poserar med SDU, Sverigedemokraternas ungdomsparti. När vi hittade honom var det så här fullt med folk runt omkring som ville ha bilder och autografer.
14.30
Fantastiskt feministisktinitiativ in i riksdagen ja tack! Stolt feminist!
14.31
SVT:s Samir Abu Eid möter publiken på SVT:s scen.
14.32

SVT:s Samir gör comeback på svensk mark

svt.seFyra år har gått sedan Samir Abu Eid lämnade Sverige för att bli SVT:s korrespondent i Mellanöstern.
Nu kommer han tillbaka till Sverige för att under en två veckors reportageresa ta reda på hur Sverige har förändrats under de fyra åren.
– Jag känner mig väldigt entusiastisk och nyfiken, säger Samir.
14.44
Anders Wallner står redo för att "grillas".
14.46



14.47



14.48
Många i publiken när SVT:s Partigrillen kör.
14.53



14.53


14.55



14.59
Där var Partigrillen slut. Anders Wallner pressades hårt om bland annat kärnkraften.
14.59
- Det var mer intensivt än jag hade väntat mig, sade Anders Wallner efteråt.
15.02


15.02


15.03


15.03


16.30
Varför talar partiledarna om JAG vill, JAG tycker etc och inte i VI-form, dvs att partiet anser.....
16.30
Du sa att det ska lärnings jobb.
Hur är det med CSN bidrag när man läser kommer ni höja det också så att man kan leva när man läser.
16.31
Hejsan jag undrar varför ingen frågar varför dom lade uppspelat band i bankfack när Laila F inte var på sitt jobb när tsunamin inträffade.(detta gäller alla politiker)Sedan undrar jag varför vi säljer o gör vapen vi borde gå med föregående gott exempel.(detta har jag undrat över jättelänge)
16.32
Nu tar våra sändningar härifrån Almedalen en paus ett tag och vi laddar inför partiledartalet. Klockan 19.00 håller Åsa Romson (MP) tal på stora scen.
16.33
Hon verkar få scenen uppvärmd av en kör som har värmt upp flitigt här bredvid SVT:s lilla bås i Almedalen. I övrigt är det inte särskilt mycket affischer eller övrig aktivitet kring stora scen just nu.
16.36
L Grönings snack "bara rinner ut i klyschor? Vad anser tex Soc dem om vindkraft,som kan reducera kolkraft(co2utsläpp m.m) men FRÅGA hon undvek att ta upp det.
16.36


21.56
SVT krossade TV4 i DJ Battle i Almedalen. Grattis Eva Hamilton och Christer Björkman
22.24
Bra argumenterat i Partigrillen idag, Anders Wallner!
07.44

Reinfeldt slipper tävla mot VM: Jag har tur

svt.seFredrik Reinfeldt kom till Gomorron Sverige som start på Moderaternas dag i Almedalen.
Han håller sitt tionde tal i Almedalen i kväll och han slipper konkurrens av fotbolls-VM som har spelledigt.
07.44
Såg ni Fredrik Reinfeldt i Gomorron Sverige? Annars kan ni se vad han sa i artikeln som vi länkar till här nedanför.
09.07
Vi som har villa/bostadsrätt får ju som bekant stora subventioner t våra bostäder i form av ränteavdrag (vi kan köpa kapitalvaror t låg ränta ex.vis). Vi får Rut-avdrag för att öka värdet på våra bostäder. När ska de som bor i hyresrätter behandlas på ett likvärdigt sätt.
09.07
Hej Åsa, Jag hoppas att Du läser min fråga och tar detta på allvar för i Vetlanda Kommun har socialdemokraterna, vi inom moderaterna och centerpartiet varit helt eniga att vi har som mål att bli är "självförsörjande" på elkraft. Men då kommer Miljöpartiet tillsammans med de övriga i oppositionen och kräver ändring av i vår Översiktsplan med en särskild bilaga Vindbruksplan som antogs 2010 den förra översiktsplanen gjordes 1998. Jaa Miljöpartister de pratar om miljön men jag ger inte en krona för deras struntprat om förnyelsebar energi. Jag utmanar alla Miljöpartister på att ta en diskussion om detta så vi får fram hur MP:s åsikter går i sär........
13.22
De 20 000 nya studentbostäderna fram till 2020 är enligt Reinfeldt utöver de 100 000 nya bostäder som Alliansen vill ska byggas.
13.28
Förslagen i det Alliansen kallar Sverigebygget väntas leda till 13 000 byggjobb i Sverige fram till 2035, enligt statsministern.
Moderaterna vill också ha en ny tunnelbanestation i Stockholm, mellan Tekniska Högskolan och Universitetet, där även fler studentbostäder ska byggas. Det är ett förslag som i så fall ska in i Alliansens storstadspaket.
13.28
jimmie åkesson nämnde igår att det de andra partier säger och lovar bygger på teorier och därmed inga garantier på vad dessa leder till och man ska se det som lovord och inte ta det på allvar. Frågan är vad finns det för grund för jimmies teorier och argument som ska leda oss till bättre. Vi vanlig folk kan endast relatera hans idéer till elände och slutligen krig och osäkerhet. Var vänlig och framföra detta till Fredrik R. Tack!
13.31
Moderaterna försöker få oss att tänka långt, långt fram i framtiden ,menar statsvetaren Henric Oscarsson.
13.54

M lovar 20.000 nya studentbostäder

svt.seModeraternas lovar 20.000 nya studentbostäder fram till 2020. Partiet vill tillsätta en studentbostadssamordnare som ska ta fram byggbar mark som staten äger på högskoleorter i hela landet.
14.07
Så han vill att studenterna ska bli sjuka?
Man måste ta hänsyn till bullernivån, de kommer få sömnproblem, sämre skolresultat, bli sjuka. Men det drabbar inte han själv, bara de har någon stans att bo så ska de vara nöjda? Varför inte låta dem bo på en sopptipp?
14.07
13 000 byggjobb i Sverige, men det blir inte arbetslösa som tar dessa, det blir t.ex polska arbetare som får åka hit för att utföra jobbet.
100 000 nya bostäder per år kanske täcker invandringen, det behövs mer bostäder än invandring för att lösa bostadskrisen.
14.08
Carl Bildt gästar "Rakt på". Foto: SVT
14.17
Väldigt mycket folk som tittar på när Mats Knutson frågar ut Carl Bildt.
14.29
Tycker det är jättetråkigt, enormt dåligt att Ni inte lyser tid på ungdomsförbunden som finns på plats. Ex Smart Ungdom. Dessa gör ett stort fint arbete. Presentera dessa istället för repriser hela tiden.
14.29
Ska det vara starkare försvar runt Gotland?
Vem ställer du din fråga till, Magnus?
14.31
14.31

Sex av tio stänger ute hörselskadade i Almedalen

svt.seBristande tillgänglighet i Almedalen har upprört flera organisationer för personer med funktionsnedsättningar.
14.32



15.48
Bra också att ni en ännu sannare demokratisk anda väljer att "granska" (= censurera) inläggen här. Om mina inte kommer med publicerar jag dom på alla sociala medier där jag även påpekar på hur nu censurerar vanliga medborgares inlägg på SVT.
Ja, vi väljer att granska inläggen innan de kommer ut. Det är inte en mänsklig rättighet att få skriva vad man vill på svt.se. Men det allra mesta släpper vi igenom.
15.52
Hur kan ni tillåta att arbetsgivare får utnyttja arbetslösa? Har haft praktik i 3 månader.För att företaget ska hålla kostnader nere förlängs praktiken. Praktik för mig att det finns en handledare som visar och lär, men jag går omkring som de fast anställda, fast för 3500 krmån. Ska det få vara så?
Till vem riktar du din fråga, Ann?
15.53
För den som missat är det här en av dagens huvudutspel från Moderaterna:

M lovar 20.000 nya studentbostäder

svt.seModeraterna lovar 20.000 nya studentbostäder fram till 2020. Partiet vill tillsätta en  studentbostadssamordnare som ska ta fram byggbar mark som staten äger på högskoleorter i hela landet. Men staten ska inte behöva tillföra några mer pengar.
15.54

Reinfeldt slipper tävla mot VM: Jag har tur

svt.seFredrik Reinfeldt kom till Gomorron Sverige som start på Moderaternas dag i Almedalen.
Han håller sitt tionde tal i Almedalen i kväll och han slipper konkurrens av fotbolls-VM som har spelledigt.
Vid talet i kväll slipper Reinfeldt konkurrens av fotbolls-VM.
15.56
Varken Kent eller LO:s arbetslösa tycks kunde leva på 14.900 kr - men pensionärer tvingas leva på betydligt lägre belopp och dessutom kommer de att få fortsätta att betala skatt på dessa låga belopp efter det att de RödGröna har tagit makten för att de skall kunna höja beloppen för LO:s arbetslösa
15.56
Ni pratar om att det ska byggas fler bostäder och det är bra men hur ska någon ha råd att bo där? Ni måste sänka boendekostnaden för hyreslägenheterna. Hyreshöjningarna är hutlösa. Det renoveras ju också friskt så man är tvungen att flytta eftersom det kommer att chockhöjas efter det. Vilka kommer ha råd att bo där? Vi får alltså inte njuta av att ha det nyrenoverat i vår lägenhet utan måste flytta till nåt annat som är billigare och med sämre standard. Annars kommer hela lönen att gå till att betala hyran. Ps. den som vill får svara på frågan.
16.16
Moderaterna vill bygga student bostäder det låter bra. Men bostäder för våra äldre som bill flytta från hus tilllägenhet varför tänker ni inte på dessa människor?
17.42
Bra fråga till M varför får praktikanten stanna efter periodens slut när företagaren behöver personal. Frågan ställdes innan här...tyckte den var befogad. Snacka om att utnyttja billigt folk.
17.42
Snar skall den stora ljugaren ljug ännu mer.Hur kan han få fortsätta, Höghastighetståg har vi redan i sverige
18.03
Vilket höghastighetståg har du åkt med Algot, potatisexpressen?
19.50
Vem är det som byggt välfärden i Sverige? Inte är det moderaterna i alla fall! Men vad har alliansen gjort som är så väldigt bra? Jo, dom har fixat så att det s.k. vanliga folket har hjälpt det ovanliga folket att få det bättre.
19.50
Hur kan SVT låta en ekonom som är totalt okritisk och beundrar Reinfeldt få göra en analys av hans tal omedelbart efteråt?????
Hur har ni tänkt???
19.50
Starkt tal tycker jag. Bra där.
19.50
Moderaterna har Reinfeldt, Centern har Lööf, Folkpartiet har Björklund, Kristdemokraterna har Hägglund. Vet ni vad dessa fyra har gemensamt?

Jo alla tillhör en förlorande Allians, det gjorde Reinfeldt klart med sitt tal idag.
19.50
Sitter i Danmark och lyssnar på slutet av Reinfeldts tal. Jag delar inte hans ideologi, men avslutningen är riktigt bra, just på grund av att den inte genomsyras av moderat ideologi, utan av en övertygelse om att vi människor kan blomstra i en värld i fred. Och han nämner till och med kärlek som en stark positiv kraft. Inte så ofta vi hör våra politiker uttrycka sig på det sättet. Respekt för det.
19.51
Kul att det är så mycket debatt! Ni missar väl inte när Reinfeldt gästar SVT:s Debatt nu klockan 20.00?
19.53

Reinfeldt avbröts av nakenprotest

svt.seModeraternas partiledare Fredrik Reinfeldt höll ett skojfriskt tal i Almedalen i kväll. Mitt i talet blev han avbruten av barbröstade kvinnor som försökte storma scenen.
Här kan den som vill läsa om talet.
20.06
Vad hände med de som är 55 och välutbildade men som av olika skäl (ibland Skapade problem av alliansens förda politik) hamnat en bit från arbete? De behöver knappast lära sig svenska som statsministern nämnde , tänker på grupper jag mött frilansare en del journalister o kulturarbetare, inkomstlösa vissa perioder, småföretagare som gick under i krisen, eller de omskolade som vill byta bransch men är för gamla... med flera...ska de då skickas till Samhall? Deras prekära problem som kanske förvärrats av utförsäkringarna som gjordes 2007, de nöjer sig inte med Samhall inte heller med en ursäkt. De har jut varit starka av egen kraft som statsministern ju ville alla ska vara, men sen utförsäkras från skyddsnät de varit med och obligatoriskt betalat in till landet som sades ha gott om pengar dessa 8år? Så gott om pengar att skattemedlen räckte till rekordhöjder arvoden (upa) för vissa grupper.
20.06
När skall du sluta och ? Arbetslösheten har äkat med 500 000 och en miljon fler fatigga sluta ljug
20.06
Kan du Fredrik Reinfeldt tänka dig att leva på 14900 kr/månad i år efter år.. och samtidigt utföra ett riktigt arbete i Fas3?
20.06
ALMEDALSVECKAN; pratkvarnarna och hyckleriets mecka, bekostat med "allas våra skattepengar", eller är det möjligen så att politikerna betalar lunch, middag och hotell ur egen ficka samtidigt som de förenar "vi lovar", med trevliga nöjen?!!
20.06
Fredrik är en man som kan leda landet igenom alla svårigheter. Han är Stålmannen med ett hjärta av guld!
20.11
Inte samma skrattfest som med Romson igår i debatt, men så är det när man inte längre har samma åsikter och sitter och sörplar rödvin tillsammans på kvällarna.
20.12

Reinfeldt avbröts av nakenprotest

svt.seModeraternas partiledare Fredrik Reinfeldt höll ett skojfriskt tal i Almedalen i kväll. Men mitt i talet blev han avbruten av barbröstade kvinnor som försökte ta sig upp på scenen.
22.30

Almedalen 2014 - Debatt | SVT Play

SVT PlayKristina Hedberg leder eftersnack direkt efter Fredrik Reinfeldts (M) tal i Almedalen under politikerveckan på Gotland. Debatt om vinster i välfärden med bl.a. Jonas Sjöstedt (V) och Maria Larsson (KD) under ledning av och Axel Gordh Humlesjö. Direktsändning från Visby med publik.
07.12

Budskap blir till skräp i Almedalen

svt.seNu har SCB på ett strikt vetenskapligt sätt mätt vilka som sprider flest budskap som hamnar på skräphögen.
07.16
Jonas Sjöstedt i Gomorron Sverige. Foto: SVT
07.49
om du kommer att ingå i en röd grön regering, kommer du att verka för att dom som tjänar minst får det bättre? jag tänker då på a-kassan och sjukförsäkringen i första hand men även på dom enorma klyftor som vi fått under dom borgerligas styre.
Vi skickar vidare din fråga till #dinröst så får vi se om den når hela vägen fram till Jonas Sjöstedt!
07.50

V: Gör riskkapital till kooperativ

svt.seGe lärarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna makt över sitt arbete genom att stimulera dem att själva ta över verksamheten. Det förslaget lägger Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt i dag.
08.07
Jan Björklund är nu på plats vid SVT:s studio. Han är sist ut av alla partiledare i år.
08.11
Partiledare i all ära. Kocken Håkan Larsson är nog veckans mest populära gäst. I alla fall bland de i personalen som får chansen att smaka.

I dag har han inget riktigt kök att tillgå precis.
09.23
Lyssnar till intervjuen med Björklund. SVT:s reporter frågar Björklund vad han gjort för missar för att han int eha rlyckats få ordning i skolan.
Helt ärligt! Om det är någon politiker och minister som lyft frågorna och ordningsproblemen i skolan och som också försökt göra något år det så är det Björklund.
Frågan är hur länge föräldrar ska få lov att undlåta att ta ansvar för sina barn? Uppfostran, sybn på hur du uppför dig, beter dig mot andra kommer hemmaifrån. Det är föräldrarna som ska uppfostra barnen, inte skolan, lärarna och skollendingen!
Skolan måste få redskap att ta till mot föräldrar som intr tar sitt föräldraransvar. Om föräldrarna inte kalrar det måste de få hjälp från samhälet, t.ex. socialamyndigheter,och det omgående.
Det måste bli ett slut på daltandet med oansvariga föräldrar. Hur länge ska dessa föräldrar få förstöra för sina barn, men också för andra elever i skolan?
Det hjälper inte att, som S, Mp, V och M att anslå mer pengar. Mer pengar ändrar inte det faktum att vi inte få föräldrar att ta sitt föräldraransvar, att vi inte får föräldrar att by sig om sina barn.
Nu vet jag att det finns massor med fantastiska föräldrar, och dessa rader handlar så klart inte om dem!
12.03

Hård kritik mot Vänsterpartiets förslag om kooperativ

svt.seVänsterpartiets förslag om att satsa på kooperativ i välfärden får hård kritik. Vårdföretagarna kallar utspelet ”naivt” och Centerpartiets chefsekonom är ”rasande” över förslaget.
13.15
Tråkigt Att ni sänder repriser istället för att låta lita ungdomsförbund som finns på plats prata!
Hej Aleexander. Det är en resursfråga, som du kanske förstår.
13.17
Många småpartier försöker göra sig hörda i Almedalen. Här står Direktdemokraterna och framför sitt budskap.
13.35
Nej, hatten på golvet tillhörde inte Borgs rekvisita för att visa tillståndet i landets ekonomi. Den försvann strax efter att jag tog bilden.
13.46
Vänsterpartisten Dinamarca är redan på plats för Partigrillen.
13.52
När kommer det något om Vänsterpartiet? Mycket om Moderaterna nu trots att det är Vänsterpartiets dag!
Du kan läsa om Vänsterpartiets utspel på svt.se/val2014. Snart "grillas" Rossanna Dinamarca i SVT, Jonas Sjöstedt ska gästa "Rakt på", vi sänder hans tal direkt och därefter medverkar han i Debatt. Almedalen handlar i mångt och mycket om att komma med synliga utspel och kanske har inte Vänsterpartiet riktigt lyckats där?
13.52
Grillarna får instruktioner av programledare Struwe.
13.54
Hur ställer sig V till en grön skatteväxling från en avskaffad trafikförsäkringsskatt till höjd koldioxidskatt på fossila drivmedel?
Vi skickar din fråga vidare till #dinröst! Du kan också mejla till dinrost@svt.se
14.56
Självklart pumpar ni ut diverse om Moderaterna idag när det är Vänsterpartiets dag! Det är uppenbart att ni vill tiga ihjäl Vänsterpartiet, däremot om det handlar om SD så pratar ni gärna om dem. Syns man inte så finns man inte och det ser ni till att göra mot V, till och med på deras egen dag i Almedalen.
15.27
Vad är det för ensidig diskussion? Det partiet som ökade mest i EU-valet var faktiskt Sverigedemokraterna. Så att säga att det bara råder vänstervindar är ju helt fel.
16.57

Folkpartitoppen: Jag vill höja a-kassan

svt.seFolkpartiets partisekreterare Nina Larsson var sist ut att grillas i Partigrillen.
Hon pressades hårt både om arbetsrätt och om a-kassan.
17.02
Två timmar kvar tills Sjöstedt ska tala. Bänkarna börjar fyllas på. Det är för en gångs skull fint väder.
17.15
Det börjar bli glesare i folkleden nu här i Almedalen. Det är många som har tagit färjan eller flyget hem. Det uttryckte Jan Björklund på sitt sätt tidigare i dag när han gästade SVT.

Björklund om taldagen: Sanning är nog att..
21.04
Är media förbjuden att driva problemet med utförsäkring? Alliansen nonchalerar en stor grupp människor, man lovar inte allt till alla men tänk att lova något till alla! Reinfeldt pratar ofta om att alla är med!
21.04
Public service är bra! jag tror inte man slösar i onödan på licens-pengarna, bra bevakning! Dålig debatt!
21.04
Eva Hamilton dansar och är glad för att hon har en månadslön på 230 000 kronor, även efter sin avgång.
21.04
Ska inte SVT vara partipolitiskt neutrala? Det var oerhört tydligt att intervjuaren var negativ till Sjöstedt och väldigt lågt att gång på gång jämföra Jonas med rasisten Åkesson. Tycker det var väldigt trist att uppleva detta från SVT.
12.20
När skolan är körd i botten är det dax att ge sig in på ett annat område. Han bör nog fråga Fredrik först.
12.50
Almedalen har avfolkats. Men FP har prickat in högtrycket. Bästa vädret hittills.
12.50
Glest i dag om man säger så.
12.51
FP: Jämställdhetsmiljard för högre lön i skolan och vården
12.51
Ett sätt att mäta publiken är om man ser gräsmattan bredvid bänkarna. Tidigare har man inte gjort det, då har det varit fullt med åhörare.
12.53
Diskomusik pumpar ur högtalarna på hög volym.
12.59
FP nästa parti i en lång rad som under veckan haft feminism och jämställdhet som bärande del i talet. Björklund har sagt att han ska förklara varför feminister ska välja FP istället för FI: "Felet med Gudrun Schyman är inte att hon är feminist utan att hon är socialist."
13.03
Nu är det jobbigt. Har i 15 år sett mig som folkpartist, men om de nu kommer stödja allmän värnplikt så har de juh glömt vad det innebär att vara libera. och jag måste börja fundera på ett annat parti. ;( Ska bli intressant att se vad Jan B säger om detta nu.
13.05
Björklund menar att kvinnorna har mycket att tacka Folkpartiet och liberalerna för mycket genom historien.
13.05
"Jämställdhetspolitik har inte alltid fått den framträdande plats som den förtjänar. Min egen inställning i yngre år var att jämställdheten kommer av sig själv med nya generationer. Numera har jag lärt mig mer."
13.08
Björklund har på förmiddagen lovat fler karriärtjänster inom vården, skolan och barnomsorgen
13.09
5000 kr mer i månaden för förstelärare
13.14
Reformen gick trögt i början, men nu har nästan alla de första 4000 tjänsterna som förstelärare fyllts berättade han i förmiddags, ca 3500. I höst finns statliga pengar till 15000 tjänster
13.15
Varför har SVT tagit bort Debatten med Jonas Sjöstedt?
Jag har just kollat frågan med SVT Play som säger att den är på väg ut just nu.
13.17
Fd partiledare Bengt Westerberg som införde första pappa månaden ser nöjd ut när Björklund annonserar ut att det är dags för en tredje månad nu.
13.19
Fridolin är Björklunds politiska huvudmotståndare på den rödgröna sidan
13.24
MP vill inte avskaffa RUT. S vill halvera RUT-avdraget.
13.25
V och FI vill avskaffa RUT
13.30
Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm och längre ner EU-parlamentarikern Marit Paulsson på parkett idag.
13.38
"Ett rödgrön-rosa alternativ" = S V MP FI
13.41
Har ni inte skrivit fel i banderollen under Björklunds tal? Vad jag vet är han partiledare för FP och inte MP
Det stämmer. Han är folkpartist och inget annat.
13.47

Björklund: Dags för tredje ”pappamånad”

svt.seJämställdhet genomsyrade Jan Björklunds tal i Almedalen i dag. Öronmärkta statsbidrag för att höja löner i kvinnodominerade yrken och en tredje ”pappamånad” var två av ingredienserna.
11.26
Jag vet redan talet i förväg. Det kommer handla om feminism, rasism, miljö och jordbruk. Annie Lööf är så förutsägbar.
11.28
Jubel när Centerns vallåt ljuder ut över Almedalen. Skriven av schlagerkompositören Fredrik Kempe.
11.32
11.34
Lööf inleder att prata om regionala klyftor.
11.35
Annie Lööf säger att de tänker gräva igen klyftan. En klyfta som främst är mellan stad och landsbygd.
11.35
"Vi tänker stänga klyftan"
11.40
Annie Lööf går till hårt angrepp mot Löfven med fejkat brev.
11.41
Löfven-skämtet gick hem i publiken
11.44
Sten i glashus. Syftar hon möjligen på Alliansdansen som sågs av många på SVT.se. Anders kan lägga upp länk
11.48
"På förekommen anledning" förklarar hon vad skatteväxling är. Löfven använde ordet i söndags för att beskriva hur S ska finansiera sin förskolereform. Det visade sig vara en bankskatt
11.49
Centerns nyhet för dagen, att tillsätta en kommission för att minska antibiotikaanvändningen
11.52
11.53
Också Lööf kommer in på jämställdhet. Den röda tråden genom de flesta av veckans åtta Almedalstal.
11.55
Morot framför piska, receptet på jämställdhetsfrågan
11.58
11.58
var finns entusiasm och medryckande personlighet? Trist tjat vinner inga val utom i Sverige?
11.59
Varför tar vi in farlig mat i Sverige...vi har plats att odla vår egen mat igen. Låt bönderna komma tillbaka i Sverige. Annie...varför har du glömt bönderna i Sverige ??
11.59
Centern har en nisch inom borgeligheten vad gäller regionalpolitik, förenklade regler för småföretare och minskad övervakning av medborgarna. Där borde hon trycka hårdare. Inte slösa utrymme på politiskt korrekta självklarheter.
11.59
Jag hör inte att hon säger att klyftan går mellan land och stad. Hon jämför Täby med Kopparberg. Ingen av de orterna är stad (och inte landsbygd heller)
Täby är en del av stor-Stockholm. Och det räknas som en storstad, det är inte bara Stockholms kommun som är "staden".
12.00
Där är Annie Lööf klar med talet. Under en halvtimme. Klart kortast i år. Tjugo minuter kortare än Jimmie Åkesson.
12.00
Vad är detta? Stänger Tv:n nu.
12.00
Till kvällens intervju med centerledaren : Här står en som ville införa månggifte.
12.05
Nu avslutar vi årets direktrapportering från Almedalen. Vi ses igen till valet och från Almedalen nästa år.