SVT rapporterade · Smålandsnytts direktrapportering från valnatten

20.07

Valu: Rödgröna klart större

svt.seEnligt SVT:s vallokalsundersökning så blir de rödgröna partierna större än Alliansen. Sverigedemokraterna behåller vågmästarrollen och Fi ligger på gränsen för att komma in i riksdagen.
20.13
Det råder en koncentrerad tystnad när miljöpartisterna i Kalmar bänkat sig runt borden och följer SVT:S valundersökning.
20.16
Hoppfulla Socialdemokrater på valvakan i Jönköping, efter beskedet att vallokalundersökningar pekar på ett tydligt övertag för de rödgröna. SVT på plats under kvällen!
20.38

Glädje men ändå viss eftertänksamhet på Kristdemokraternas valvaka i Jönköping när vallokalsundersökningen visas  - där KD får fem procent av rösterna..
- Jag är inte längre orolig för att vi inte ska klara fyraprocent-spärren, säger  landstingsrådet Mia Frisk, som tillsammans med sina partivänner förbereder sig på en riktig valrysare.
Stefan Attefall, bostadsminister, säger att han är väldigt osäker på om det borgerliga blocket klarar sig kvar.
- Vi får kanske förbereda oss på ett regeringsskifte
20.41
Följ resultatet på svt:s webb, hittills är 21 av 5837 distrikt räknade.

Valresultat för Riksdagsvalet - Sverige

På denna sida kan du följa valresultatrapporteringen för Sverige löpande.
20.44
Jonas Löhnn, som står som nummer ett på Miljöpartiets riksdagslista i Kalmar är visserligen glad över maten som dukats fram på partiets valvaka, men mindre glad över de preliminära resultaten.
- Jag hade nog hoppats att vi skulle ligga nära tio procent, säger han.
20.44
Bostadsminister Stefan Attefall följer den senaste rapporteringen.
20.45
Ställ gärna frågor till våra reportrar som är ute på valvakor runtom i Småland och på Öland!
20.48
- Det ser bra ut tills motsatsen är bevisad, säger Bo Frank, moderat kommunstyrelseordförande i Växjö om det stora tapp som
Moderaterna gör i Valu.
Han passar på att ta med sig en affisch från valstugan på Storgatan på väg till valvakan.
20.55
- Det känns sorgligt att Sverigedemokraterna får så stor procent av rösterna, säger landstingsrådet Mia Frisk vid KD:s valvaka i Jönköping.
20.57
Kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson (C) tar närodlad mat vid Centerpartiets valvaka i Borgholm.
21.02
- Klart jag känner glädje! säger Elin Rydberg (S) på valvakan i Jönköping.
21.05
Och för den som undrar vad som står på menyn vid Miljöpartiets valvaka i Kalmar, kan vi berätta att det handlar om pajer och sallader och hembakt bröd. Gun-Britt Hammar heter kvinnan bakom maten.
- Men det är inte jag som bakat brödet, säger hon.
21.10
Full fart på valvakan i Herråkra!
21.18
En skakig bild från #vimmerby växer fram i riksdagsval. SD går framåt stort på borgarnas bekostnad. Även S framåt #dinröst #val2014
21.19
Vem har bakat brödet på valvakan i Kalmar?
Vi ska ta reda på det! /Erik, webbreporter
21.19
Emma Jenssen är nummer fem på Centerpartiets kommunlista i Borgholm. Trots att hon är yngst på listan så är hon ingen nybörjare inom politiken. Hon började redan som 13-åring. I kväll följer hon valvakan här i Borgholm. 
- Det känns pirrigt och jag fick gåshud när det första valresultatet kom.
Emma är intresserad av ungdoms- och skolfrågor.
22.42
Nu har vi lämnat Miljöpartiets valvaka i Kalmar och är på väg till Sverigedemokraternas valvaka i Oskarshamn.  Har du något förslag på vilka frågor vi ska ställa till dem? Karin Ahlgren, reporter.
23.12
Ingen är vinnare i detta val, utom SD. Sverige har INTE röstat för en ny regering, de rödgröna står stilla. Bekymmersamt läge för Sverige.
23.15
- Jag trodde verkligen inte detta. Vi har jobbat stenhårt och det kändes, tidigare idag , som vi skulle göra ett bra resultat.
Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot för Folkpartiet från Jönköpings län, är bedrövad över de siffror som presenterats. Ett tapp på över 1,5 procent jämfört med förra valet.
23.19
- The winner takes it all.
Med de orden sammanfattade Mattias Bäckström - Johansson sin känsla när vi nyss träffade honom på Sverigedemokraternas valvaka i Oskarshamn.
Mattias kommer troligen att bli ny riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och det är ett uppdrag han ser fram emot. 
Det jublas och det applåderas när partiets siffror redovisas på den storbildsskärm som man följer valet från.
23.29
Tårarna rinner på ledsna moderater på partiets valvaka i Jönköping, då de följer sändningen där partiledaren Fredrik Reinfeldt meddelar att han avgår.
- Det var överraskande och onödigt, säger en bekymrad Mats Gren,  kommunalråd i Jönköping och förstanamn på riksdagslistan för länet.